25.10.10

Uusi perheenjäsen

20.10.2010 klo 13.03 syntyi hartaasti odotettu pieni ihminen. Hän sai nimekseen Lidia Helmi Viktoria. Synnytys sujui hyvin, ja vauvalta löytyi kaikki 10 pientä sormea ja 10 pientä varvasta! Olemme kiitollisia Taivaan Isälle tästä pienestä ihmeestä!!

20.10.2010 3020g/50cm

Isosisko hellii muutaman tunnin ikäistä pikkuista

Isin pieni prinsessa

Kotiin pääsimme lauantaina
Lisää kuvia pienestä prinsessasta: Kuvia Lidiasta

11.10.10

Lyhyt katsaus työhön

Kuten Suomessa ollessamme useassa yhteydessä mainitsin, on tällä työkaudella työmme pääpaino paikallisten seurakuntien varustamisessa raamattukoulutuksen kautta. Seurakuntien tulevaisuus riippuu siitä, millä tavalla ne valmistavat uusia sukupolvia vastuuseen. Tulevaisuuden johtajien valmistaminen on aloitettava hyvissä ajoin, sillä seurakunnan vastuutehtäviin ei siirrytä hetkessä. Keskustelin erään pastorin kanssa pari viikkoa sitten. Hän oli huomannut tämän puutteen monissa seurakunnissa, myös omassaan. Seurakunnan kasvaessa oma aika ei riitä kaikille ja tarvittaisiin nopeasti lisää tekijöitä. Ongelman ydin on siinä, että alkuun on helpompi tehdä työ itse, kuin antaa jonkun kokemattoman kokeilla siipiään. Kun sitten olisi aika jakaa vastuuta, ei ole ketään, joka uskaltaisi astua esiin.

Nopeaa ratkaisua ei ole olemassa. Herätysliikkeemme raamattukoulusta valmistuu vuosittain noin 10 oppilasta ja usein he palaavat kotiseurakuntiinsa. Heistä ei siis ole vastaamaan monien seurakuntien tarpeisiin.

Noin vuosi sitten olin Samuel Ruohomäen kanssa pitämässä seminaaria täällä Bangkokissa seurakunnallisen raamattukoulutuksen järjestämisestä. Raamatun perusopetuksen järjestäminen paikallisessa seurakunnassa on yksi avain tulevien vastuunkantajien varustamisessa. He voivat oppia perusasiat kotiseurakunnassaan ja saavat toivottavasti heti laittaa oppimansa käytäntöön pienryhmissä tai kokouksissa.

Nyt noin vuosi seminaarin jälkeen minulla on ollut mahdollisuus keskustella seminaariin osallistuneiden pastoreiden kanssa ja vierailla heidän luonaan. Yleisesti voidaan sanoa, että he ovat olleet hyvin tyytyväisiä tuloksiin. He ovat nähneet, että seurakuntalaiset ovat oppineet ymmärtämään Raamattua ja soveltamaan sitä käytäntöön. Eräs pastori sanoi, että aiemmin mormonit kävivät vierailuilla seurakuntalaisten luona ja hämmensivät heitä opetuksellaan. Nyt nuo seurakuntalaiset osaavat itse näyttää Raamatusta, mikä on Raamatun opetus ja mormonit ovat jättäneet heidät rauhaan.

Pari viikkoa sitten minut kutsuttiin erääseen seurakuntaan kertomaan raamattukoulutuksesta. Kävimme seurakunnassa raamattukoulun johtajan Prathumin kanssa ja kokouksen jälkeen keskustelimme muutaman tunnin vastuunkantajien kanssa. Viime maanataina tuon seurakunnan pastori matkusti 5 tuntia raamattukoululle kysymään lisää siitä, kuinka hän voisi aloittaa opetuksen omassa seurakunnassaan ja mitä aineita hänen tulisi valita. Lähes kaikki seurakunnan aktiivit olivat halunneet viikoittain opiskella ja oppia tuntemaan Jumalan suunnitelmaa heidän elämässään. Tämä oli minulle osoitus siitä, että Thaimaan seurakunnilla on halua löytää työkaluja oman kansansa saavuttamiseen. Tuloksia ei näe hetkessä, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tuon seurakunnan kohdalla tapahtuu, kun jonkin ajan päästä siellä on yhden tekijän sijasta yksitoista.

Tässä lyhyesti kuulumisia työrintamalta. Katsotaan mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan. Saarnakutsuja seurakuntiin on useita ja niiden yhteydessä on aina hyvä mahdollisuus keskustella myös seurakuntalaisten varustamisesta.