27.11.08

Kuulumisia

Olemme saaneet tiedusteluja siitä, miten nyt Suomessakin uutisissa olevat Bangkokin ja ChiangMain mellakat ja rähinät vaikuttavat meidän elämäämme. Vastaus on yksinkertainen: ei juuri mitenkään. Täällä idässä on meneillään vilkkain riisiaika, eikä nyt ole aikaa miettiä muuta :) Me olemme siis kunnossa, eivätkä Bangkokin tapahtumat ole vaikuttaneet meihin. Seuraamme toki tiiviisti uutisia, ja odottelemme, mihin tilanne johtaa.

Tiimiimme aiemmin kuulunut Käew on palaamassa nyt loppuviikosta HongKongista takaisin Rattanaburiin, joten hänen kotiinpaluunsa saattaa viivästyä, jos kenttiä ei saada pian auki. 

Meillä on joulujuhlien suunnittelut kovassa vauhdissa. Kid's clubin lasten ja heidän perheidensä joulujuhla on suunniteltu pidettäväksi lauantaina 20.12. Harjoitukset on jo aloitettu,
Tytöt harjoittelemassa "tanssiesitystä"


Tässä harjoitellaan sanoja "Jouluyö, juhlayö"-lauluun

Meilläkin talossa raikaa thailaiset joululaulut jo kolmatta viikkoa :) Lapset ovat aloittaneet joulukuvien värityksen (äiti tulostaa lisää netistä:), joita liimaillaan sitten "joulukirjaan". Kovasti odotellaan ensi maanantaita, ja joulukalenterin luukkujen avaamista. Kalenterit ovat vielä postissa matkalla Suomesta tänne, joten toivotaan, että maanantaina ovat perillä :)

Minä (kirsi) ja lapset olemme olleet talven ensimmäisessä flunssassa reilun viikon verran. Viime viikolla olimme kaikki myös kuumeessa (tietysti juuri silloin, kun Tumppi oli Surinissa pastori Henryn kokouksissa..), nyt on kuume pois, vain nuha ja yskä jatkuvat. Sitkeältä tauti tuntuu, mutta eiköhän se tästä. Onneksi on Suomesta tuotuja mustaherukan makuisia Finrexin-pusseja jäljellä. Pelkästä hyvästä tuoksusta tulee jo parempi olo! 


Viileämpi ilma toi kovat tuulet tullessaan (vai olisikohan toisinpäin...) Kovalla tuulella on hyvä lennättää leijaa läheisellä pellolla! Ilma on tosiaan ihanan viileää, aamuisin +22 astetta ja pitkähihaiset on oltava päällä. Päivällä lämpötila nousee vielä n.+28:aan asteeseen, joten ei täällä ihan paleltumaan päästä. Mutta eipähän tarvitse pitää tuulettimia päällä!!


Pari päivää sitten pihastamme löytyi taas noin metrin mittainen käärme. Se näytti vaarattomalta (älkää kysykö, millä logiikalla..), ja minä sain omituisen hellyys-puuskan, joten Tumppi suostui vain ajamaan sen pois pihastamme kadulle. Kadulla sitten tuli kaksi miestä vastaan, jotka sanoivat Tumpille käärmeen olevan vaarallinen, ja käskivät tappaa sen, ettei se menisi jonkun taloon. Niin siis tuo käärmetys pääsi hengestään. Yäk. 

Ei kommentteja: