23.10.12

Nuorten leiri Phitsanulokissa


Viime viikolla oli PKT:n nuorten valtakunnallinen leiri Phitsanulokissa. Minulla oli mahdollisuus olla mukana kahtena päivänä leirin hulinassa, noin 400 nuoren keskellä. Ohjelmasta löytyi 20 minuutin rako, jossa oli mahdollisuus rohkaista nuoria näkemään oma tärkeytensä Jumalan suunnitelmassa sekä kertoa palvelutehtävään valmistautumisesta raamatunopiskelun kautta. Salin takaosassa oli tuon kahden päivän ajan raamattukoulun piste, jossa oli mahdollisuus keskustella joidenkin nuorten kanssa opiskelumahdollisuuksista. On aina virkistävää päästä keskustelemaan innostuneiden ihmisten kanssa.

Minulla oli mahdollisuus olla mukana myös muissa leirin tapahtumissa. Tiistaina raamattutunnin päätteeksi moni leirille kavereiden kanssa tullut nuori halusi antaa elämänsä Jeesukselle. Salin etuosaan astui noin 20-30 nuorta, jotka johdettiin rukoilemaan syntejään anteeksi ja kohti uutta elämää. Viime sunnuntaina sain olla kokouksessa kuulemassa yhden nuoren todistusta, joka ei ollut tuolloin uskaltautunut salin etuosaan, mutta oli rukoillut rukouksen hiljaa paikallaan. Jumala ei onneksi katso tapaan tai paikkaan, jossa rukoilemme, vaan Hän katsoo sydämeen. Tuo nuori poika toivotettiin tervetulleeksi Jumalan perheeseen ja seurakunnan keskelle.


Leirin teemana oli myös helluntalaisuus, josta oli päivien aikana opetusta. Yksi helluntailaisuuden erityispiirteistä on usko Pyhän Hengen kasteeseen. Tiistain tilaisuudessa pyydettiin esille myös niitä nuoria, jotka halusivat täyttyä Pyhällä Hengellä. Arviolta noin sata nuorta asteli salin etuosaan ja saimme rukoilla heidän puolestaan. Monet nuoret murtuivat itkemään ja saivat kokea Jumalan läsnäoloa ja rakkautta. Uskon, että moni elämä sai uuden suunnan tuona iltana.


Oli hienoa nähdä satoja nuoria yhdessä koolla ja innokkaina. On tärkeää, että nuoret näkevät myös muita saman ikäisiä uskovia. Moni voi tulla pienestä seurakunnasta ja kokea olevansa ainoa nuori kristitty. Tällainen kokoontuminen antaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luo arvokkaita kontakteja tulevia vuosia varten.


-Tumppi-

Ei kommentteja: