22.5.15

Vihdoin uutisia

Edellisen postauksen otsikko ”kärsivällisyys kasvattaa” sopii moneen kohtaan - myös niille, jotka ovat odottaneet päivitystä tilanteestamme. Tilanne on elänyt kevään aikana, joten on hyvä kertoa hieman tarkemmin kokonaisuudesta.

Olemme lähdössä kolmannelle työkaudelle Thaimaahan. Kohteena on Thaimaan pohjoisin lääni Chiang Rai. Siellä menemme Indo China raamattukoulun työyhteyteen ja tarkempi toimenkuvamme hahmottuu, kun pääsemme tutustumaan työhön ja keskustelemaan kasvotusten pastori Suraphongin kanssa. Omaan työnäkyymme kuuluu raamattukoulutus, Thaimaan seurakuntien oman lähetystyön käynnistäminen sekä lapsityö eri muodoissaan. Jippii -työ on ollut Kirsin sydämellä vuosia ja sehän on lähetystyön käynnistämistä ja lähetysinnon lisäämistä parhaimmillaan.  Näkymme mukaisilla osa-alueilla Indo Chinassa tehdään jo työtä ja syksyn aikana hahmottuu se, millä tavoin voimme olla tukemassa ja viemässä työtä eteenpäin.

Indo China Bible Training Center kampusaluetta

Lentoliput on jo ostettu ja lähdemme matkaan 28.6.2015. Chiang Raissa meillä on edessämme asunnon etsiminen ja lasten kouluun liittyvät asiat. Lasten koulunkäynti tuleekin olemaan yksi suurimmista muutoksista elämässämme, sillä lapset siirtyvät kansaiväliseen kouluun ja kieleksi opiskelussa vaihtuu englanti. Kesän aikana lapset joutuvat tekemään kielikokeita ja tämä on osasyynä siihen, että lähdemme jo kesäkuussa.  Lapsia ja perhettämme tässä muutoksessa on hyvä muistaa rukouksin.

Kevään aikana olemme vierailleet kannattajaseurakunnissamme ja vielä on kaksi paikkaa käymättä. Lisäksi Kirsillä on tulkkauksia vielä kesäkuun puolellakin eli ohjelmaa riittää aivan siihen saakka kunnes lentokentällä karistamme Suomen pölyt jaloistamme. Kiire Suomen arjessa ja työelämässä on valitettavasti aiheuttanut sen, että monta ihmistä jäi ja jää tapaamatta.

Kuten aiemmista teksteistä käy ilmi, kannatusten löytyminen on ollut melkoinen haaste. Tälle kaudelle meillä on kaikkiaan kahdeksan yhteistyötahoa. Emme ole vielä aivan päässeet tavoitteeseemme kannatusten osalta, mutta vajaus oli sen verran pieni, että lähettämispäätös tehtiin. Kannatusten osalta työ ei kuitenkaan ole tehty, sillä ei ole tarkoitus, että mitään tahoa kuormitetaan lähettämisen osalta liikaa. Jos haluat omalta osaltasi olla tukemassa työtämme, ota yhteyttä, niin linkitämme sinut oikeisiin ihmisiin. Sanonta ”pienistä puroista syntyy suuri joki” pitää paikkansa tässäkin tapauksessa. Yhteisellä rukouksella ja yhteisellä tuella saamme aikaan suuria asioita. Toteutetaan yhdessä ”Jumalan unelmaa”:

”Tämän jälkeen minä näin suuren joukon ihmisiä, joita ei kukaan voinut laskea,kaikista kansanheimoista, sukukunnista, kansakunnista ja kielistä. He seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä yllään pitkät valkeat vaatteet ja käsissään palmunoksat” (Ilm. 7:9)

Ei kommentteja: