29.1.16

Lähetysseminaari ChiangRaissa


Tammikuun päätteeksi olimme järjestämässä Fidan ja Thaimaan Full Gospel-seurakuntien kanssa yhteistä lähetystyöseminaaria täällä IndoChina-raamattukoululla. Opettajaksi saapui Arto Hämäläinen Suomesta. Thaimaan helluntailiike on  jo 70 vuotta vanha, mutta lähetystyö on vielä aivan lapsenkengissä. Arto Hämäläisen kirja ”Kuinka aloittaa lähetystyö uusissa maissa” on käännetty viime vuonna thaiksi ja oli siis sisällöltään oikein hyvä tänne. 


Paikalla oli meidän omien opiskelijoiden lisäksi johtavat pastorit Thaimaasta sekä muutamia pastoreita naapurimaista, yhteensä 80 henkeä. 


Tuomo opetti myöskin Arton pyynnöstä yhden kappaleen kirjasta, ja Kirsillä oli jälleen Jippii-piste pystyssä. Palaute oli hyvää ja uskomme, että Jumala saa tehdä työtään sydämissä. Lähetystyötä vastaanottavasta maasta lähettäväksi maaksi, se on rukouksemme!


Viikko oli kylmin meidän Thaimaassa oloaikana.. Kiinasta saapui omituinen talvisää: Vettä satoi ja lämpötila laski 8 asteeseen. Meillä kotona sisälämpötila putosi koko viikoksi +13 asteeseen. Täällä talot ei siis ole eristettyjä, eikä minkäänlaisia lämmityslaitteita ole. Kaikki olemassa olevat vaatteet laitettiin yöksi päälle, ja kaikki peitot päälle. Nukuimme koko perhe yhdessä makuuhuoneessa, että saimme hieman lämpötilaa nousemaan. Seminaarin osanottajat olivat pukeutuneet myös paksuihin talvivaatteisiin pipoineen ja toppatakkeineen.

Loppuun vielä raamattukoulun lao-oppilaiden esittämästä laulusta pätkä:


Ei kommentteja: