21.8.05

Kokous Pylkönmäellä

TERVEISIÄ PYLKÖNMÄELTÄ

Saavuimme juuri kotiin Pylkönmäeltä, jossa olimme tänään mukana pitämässä lähetyskokousta. Pylkönmäki on mukana kannatuksessamme, ja tämä oli ensimmäinen vierailumme siellä. Olimme aiemmin tavanneet vain muutaman vanhimmistoveljen, kaikki muut olivat uusia tuttavuuksia. Mennessä taisi vähän jännittää, miten meidät otetaan siellä vastaan...

Jo heti ovella vastaanotto tuntui lämpimältä, kun useat ihmiset kävivät tervehtimässä ja toivottelivat tervetulleiksi. Saga ja Daniel olivat varsin vilkkaalla tuulella, ja meinasivat aiheuttaa harmaita hiuksia vanhemmilleen, kun eivät halunneet pysyä hiljaa ja kiltisti paikoillaan!  Mutta onneksi Sirpa-mummo oli mukana, ja hoiti lapsia, joten me saimme keskittyä puhumiseen.

Heti alkuun kuoro lauloi kolme lähetysaiheista laulua, joista kolmas kuulosti siihen tilanteeseen varsin sopivalta! Laulussa puhuttiin yhteistyöstä, kuinka jokainen täällä tarvitsee toista, niin vanha ja nuori, kuin köyhä ja rikaskin. Ja sitähän tämä lähetystyökin on: yhteistyötä! Ei ole lähtijötä, jollei ole lähettäjiä...

Sitten Yrjö Takala aloitti kokouksen, ja puhui lämpimiä sanoja Pylkönmäen seurakunnan puolesta, ja siitä kuinka olivat kuulleet perheestämme Pajulan Anjan puheessa. Jälkeenpäin olivat Anjalta kysyneet, voisivatko tulla mukaan kannattamaan meitä. Näin Taivaan Isä hoitaa hienosti asiat!

Aloituksen jälkeen vuoro siirtyi meille ja Kirsi aloitti kertomalla taustastamme ja lähetyskutsustamme, sekä eri vaiheistamme. Kirsi myös lauloi yhden Pekka Salmisen Peltomies-äänitteeltä kuulemansa laulun:


    "Sun sanomaasi Herra, maan ääriin tahdon viedä.
    Mut heikko olen, yksin kestä en.
    Yli maiden merienkin sanomaasi voitostasi,
    mä kerron, mua minne johdatkaan.
    
    Jeesus rakkain, sun kädessäsi olla
    mä saanhan, pieni heikko ihminen.
    Jos saran pienoisenkin mä pellollasi saisin,
    sen sulle, Herra teen, oi sulle vaan."


 Sitten oli Tuomon vuoro tulla jakamaan Sanaa sekä omia sydämen tuntojaan. Hänellä oli aiheenaan Paavali ja Hengen johdossa kulkeminen.

Molemmat koimme tuon tilaisuuden aikana sellaista rakkauden ilmapiiriä, kuin olisimme olleet todella yhtä suurta perhettä. Koskaan ennen ei ole ollut niin helppo nousta puhujanpönttöön, kuin oli tänään, vaikka suurin osa ihmisistä oli meille aivan vieraita.


Olemme todella iloisia ja kiitollisia siitä, että Pylkönmäen ystävät haluavat lähteä mukaan yhteiseen "lähetystiimiimme", tekemään kanssamme sitä työtä, johon Vapahtajamme on meidät kutsunut Matteuksen evankeliumin viimeisissä jakeissa:

    "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen  ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Tätä työtä on hyvä tehdä yhdessä, rinta rinnan.

"Kun me yhteistyössä vain oomme yhteisvoimin ain,

työmme edistyy, kuorma keventyy, siispä yhteistyöhön vain!"

(Siirretty vanhasta, jo suljetusta blogistamme)

Ei kommentteja: