22.12.05

Vuoristomaisemissa

Muistatko vielä syyskuisen Fidan ystäväkirjeen? (Mikäli et, vilkaisepa tästä: http://www.ekirkko.org/fida/liitteet/fida-00010774-8.pdf ) Siinä kerrottiin pohjois-Thaimaan vuoristossa sijaitsevasta Na Poo-kylästä ja Fidan kautta tehtävästä työstä siellä. Saimme vierailla tuolla kylällä viime viikonloppuna.

Lähdimme matkaan Chiang Maista lauantaiaamuna useamman auton letkassa. Ajoimme useiden tuntien matkan Nanin kaupunkiin, josta meille oli varattu huoneet hotellista. Ilma oli Nanissa huomattavasti viileämpi kuin täällä Chiang Maissa, ja autosta noustua palelsi oikein kunnolla. Illalla menimme varhain nukkumaan, sillä sunnuntaiaamuna aamupala odotti klo 06.00 ja matkaan kohti vuoristokylää lähdettiin klo 07.00. Fleece-takit päällä ja farkut jalassa auttoivat hieman vilunväristyksiin aamun kylmyydessä.

Vuoristotie oli upea näköaloiltaan, mutta mahanpohjaa se myös väänsi monine mutkineen ja kiemuroineen, ylös alas... Aikamme kiemurreltuamme Daniel oksenti - melkein Virven syliin... Onneksi pian pysähdyttiin erään kylän laidalle ja raikas vuoristoilma kahden kilometrin korkeudessa (hengitys huurusi!) sekä kylän karvaiset possut saivat Daninkin pian piristymään ja jälleen matkakuntoon. Reilu pari tuntia matkattiin Nanista Na Poo -kylälle.

Na Poo-kylä sijaitsee aivan Laosin rajan tuntumassa.  Siellä vietettiin uuden kirkon vihkiäisjuhlaa ja joulujuhlaa. Lähes koko kylä ja vierailijoita muiltakin kyliltä oli paikalla - niin täynnä oli kirkko, että lähes puolet väestä oli ulkopuolella! Onneksi ikkunat olivat avonaiset (siis reiät seinissä), joten ohjelma näkyi ja kuului myös ulkona olijoille. Arto sai kunnian "avata" uuden kirkon (siis leikata nauhan ovelta) ja pitää myös juhlasaarnan. Juhla aloitettiin laululla "Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan" - paljon laulettu laulu Thaimaassa.

Juhla oli täynnä värikkäitä esityksiä, kylän lasten ja aikuisten valmistamia tanssi - ja lauluesityksiä sekä joitakin puheenvuoroja. Mm. kylän pikkutytöt heimoasuissaan esittivät hienon tanssin! Hyvin muistivat liikkeet ja reippaasti esiintyivät suurelle yleisölle!

Reilun parin tunnin juhlan jälkeen oli vuorossa ruokailu - sitkeää riisiä ja monenlaista paikallista herkkua. Osa ruuista oli aika hyvin maustettu näin ulkomaalaisen makuun - chiliä säästelemättä! Mutta hyvää oli!

Noin kahden maissa aloittelimme matkaa takaisin kohti kaupunkia. Pariin otteeseen pysähdyimme ottamaan valokuvia henkeäsalpaavista vuoristomaisemista. Siinä kauneuden keskellä ei voinut muuta kuin hiljentyä kiittämään Jumalaa tästä kauniista luomakunnasta, jonka Hän on luonut!

Illansuussa saavuimme taas Naniin, jossa vietimme toisen yön. Maanantaina aamulla vierailimme vielä Nanin käsityökeskuksessa, josta saimme ostaa seurakunnan naisten valmistamia upeita käsitöitä. Sitten alkoikin matka jälleen kohti Chiang Maita, jossa olimme perillä viiden maissa illalla. Varsin mieliinpainuva viikonloppu!

Ei kommentteja: