25.5.06

Tulva Pohjois-Thaimaassa

Pohjois-Thaimaan viidessä läänissä on tulvan seurauksena menehtynyt jo ainakin 51 ihmistä. Tulva alkoi rankkojen sateiden seurauksena sunnuntaina. Joillakin alueilla patojen sortumiset aihettuivat veden nopean nousemisen.

Uttaradit, jossa työskentelevät Vappu ja Inkeri Himanen, on yksi pahimmin kärsineistä alueista. Uutisten mukaan vesi nousi pahimmillaan kolmeen metriin eli monet talot ovat olleet täysin veden vallassa. Olin eilen yhteydessä Vappuun ja hän sanoi veden jo laskeneen kirkosta ja että Phitsanulokin seurakunnasta oli jo tullut apujoukkoja paikalle. Kirkossa vesi oli ollut 2 metrin korkeudessa ja juuri remontoitua kirkkoa joudutaan taas kunnostamaan. Veden alle jäi myös auto ja kolme mopoa. Ilmeisesti äänentoisto ja penkit joudutaan myös uusimaan. Seuraamme tilannetta ja tarvittaessa lähdemme myös paikalle auttamaan.

Uutisten mukaan tulva vaikuttaa noin 80 000 ihmisen elämään ja yli 100 uskotaan kuolleen. Kateissa on vielä useita kymmeniä. Ilmeisesti jatkuneet sateet ovat aiheuttaneet viime yönä uusia patojen murtumisia ja yhä uusia alueita joutuu veden valtaan. Tilannetta voi seurata http://www.bangkokpost.net/ . Paikalle on lähetetty armejan joukkoja, työkoneita ja helikoptereita. Useita kyliä on ilmeisesti kokonaan vielä veden saartamana.

-tumppi-

Ei kommentteja: