15.5.06

varsinainen yö

Hieman pää pyörällä heräsimme tähän aamuun...
Ensinnäkin illalla ja yöllä satoi kovasti, ja kattomme alkoi vuotaa ainakin kahdesta kohtaa. Yöllä sitten kuuntelimme, kun ämpärin pohjalle vesi ropisi... Tämä oli vasta ensimmäinen kunnon sade meilläpäin, ja sateiden pitäisi muutaman kuukauden ajan jatkua.. Hyvin siis alkoi sadekausi!

Sitten aamulla soi minun puhelimeni herätyskello. Tosi jähmeää oli nousta ylös. Saga tuli vastaan rappusissa ja puoliunessa siirryimme aamupalalle. Kun puolet kahvikupillisesta oli juotu, Tumppi tokaisi: "Toivottavasti olet asentanut tuon mikron kellon väärään aikaan." Se näytti vähän yli kuutta. Kömmin keittiöön, siellä sama tulos. Kännykkäni kello oli jotenkin omituisesti yön aikana siirtynyt tunnin eteenpäin ja herätti meidät siis tunnin liian aikaisin! No, kerrankin aamu, että ei ole liian kiire!

Kolmas asia on tämä omituinen kylmyys! Aamulla herätessämme mittari näytti juuri ja juuri +20 astetta. Taivas on paksun pilvikerroksen peittämä ja tuuleekin hieman. Siis paleltaa! Etsimme lapsille pitkälahkeisia housuja kouluun, ja itsekin etsin villatakkia päälleni. Kylmä ja kostea tuo mieleeni englannin koleat talvikuukaudet.

Ai niin, tosiaan, tänään täällä Thaimaassa on ensimmäinen päivä kesäloman jälkeen, jolloin lapset palaavat kouluun - ja samoin me kielikoululaiset. Tokihan syksyllä on villatakilla ja sateenvarjoa käyttöä Suomessakin!  Toivottavasti teidän kattonne on tilkitty kuitenkin paremmin kuin meidän...

Ei kommentteja: