12.8.06

Sairaalassa

Dani on ollut pitkään sairastelukierteessä. Kuukausi sitten kävimme lääkärissä, löytyi keuhkoputkentulehdus, johon sai antibiootit. Sen jälkeen ollut kolmesti kuumeessa ja flunssaoireissa, noin viikon välein.

Nyt tiistaina huomasimme aamulla, että nenä alkoi vuotaa jälleen. Dani lähti kuitenkin kouluun, josta sitten soitettiin kesken päivän, että Danilla on kuumetta. Kävimme hakemassa lapset pois. Kuumetta ollut siis kolme päivää, ja on tuntunut yskittävän ja vähän vinkuvan nukkuessa. Torstaina sitten päiväunien nukkumisesta ei tullut mitään, sillä uloshengitys oli pidentynyt, ja vinkui hurjan kuuloisena, samoin yskä oli pahentunut. Päiväunet siis jäivät vajaaseen puoleen tuntiin ja kuumekin tuntui taas olevan nousussa.

Haimme Sagan hoidosta ja menimme sairaalan päivystykseen. Kuume oli jälleen 38,6. Lääkäri (lasten kardiologi, oikein pätevän tuntuinen vanha herra) kuunteli tarkkaan keuhkot, katsoi nielun ja korvat. Kummaltakin puolelta keuhkoista kuului kovat rahinat ja nielu ärhäkän punainen. Arveli pneumoniaa tai brokiittia, määräsi meidät siis röntgeniin ja osastolle labroihin, iv-antibiootille ja nesteille, samoin spiiraa ja happea hengityksen helpottamiseksi. Kävimme röntgenissä ja samantien meidät saatettiin osastolle 10 kerrokseen (joka on kansainvälinen osasto) hieman klo 18 jälkeen. Tumppi ja Saga lähtivät kotiin hakemaan varusteita, eihän meillä ollut aavistustakaan tällaisesta!!  Pian sairaanhoitaja avustajineen tuli ottamaan labrat ja laittamaan tipan.. Välillä kävi joku hoitaja kysymässä, mitä haluan tilata Danille ruuaksi, antoi menun. Samalla kysyi, mitä syömme aamupalaksi. Vajaan puolen tunnin kuluttua tilaamamme ruoka oli huoneessa! :) Muutaman lusikallisen Dani jaksoi syödä riisiä ja vesimeloonia.. Lääkäri soitti, ja kertoi, että oikealla puolella keuhkossa on keuhkokuume, ja sairaalaan pitää jäädä ainakin kolmeksi vuorokaudeksi!! Kahdeksalta Dani sai vielä spiralla Ventolinea (olipa muuten makea maski!! ottakaa oppia lastenosastot suomessa!)  Dani hengitteli tosi hienosti lääkkeen ja happea maskilla! Sitten alkoi yöpuulle suuntaaminen, kävimme pikkupesuilla ja sitten maitoa ja unille.

Dani nukahti nopeasti ennen yhdeksää. Kuume kuitenkin jatkoi jälleen nousuaan, kahteen otteeseen yön aikana meni 39 asteeseen. Äiti ei siis paljoa osannut nukkua. Aamuyöstä kuume vihdoin laski ja äitikin nukahti muutamaksi tunniksi. Perjantaina kuumetta ei enää tullut, tulehdus siis ilmeisesti paranemaan päin. Olemme iloisia, että menimme ajoissa lääkäriin, ja hoito päästiin aloittamaan nopeasti.

Toiseksi yöksi Tumppi jäi sairaalaan ja minä tulin Sagan kanssa kotiin. Kotona tuli nukuttua vähän paremmin. Tosin kun tulimme Sagan kanssa kotiin illalla, huomasin, että hänenkin otsansa on kuuma. Kuumetta ja flunssaoireita myös Sagalla.. Toivottavasti menee hieman vähemmällä ohi Sagan tauti!! Nyt olen suunnistamassa sairaalaan, jossa tosiaan ainakin sunnuntaihin. Huomenna siis lääkäri katsoo röntgenkuvan uudestaan, ja sen mukaan päättää kotiinpääsyn. Soitin juuri Tumpille sairaalaan, yö oli mennyt hyvin - kumpikin oli nukkunut hyvin  - eikä kuumettakaan ole ollut. Kiitos Taivaan Isälle!!!

Kiitos kun muistatte meitä jälleen näiden tilanteiden keskellä...

Ei kommentteja: