9.9.07

Syyskuun sateita ja flunssaa

Kolme viikkoa jo olemme olleet takaisin täällä Thaimaassa - aika kuluu hurjan äkkiä!!!

Aika kuluu uuden opiskelumuodonkin vuoksi vauhdilla. Aloitimme kaksi viikkoa sitten joulukuun kielikokeeseen valmistavan kurssin. Ryhmässämme on meidän lisäksemme 5 opiskelijaa Etelä-Koreasta, kaikki heistä ovat olleet maassa meitä pari vuotta pidempään. Kovin lohduttavalta ei tuntunut, kun kuulimme, että yksi miehistä on yrittämässä jo kolmatta kertaa.. Tunnit ovat rankkoja, ja läksyjä tulee.. Sekä ainekirjoitusta että vaikeiden sanojen opettelua. Niiden lisäksi tunnilla harjoittelemme kirjoittamista opettajan sanelusta, luemme ääneen, sekä teemme monivalintatehtäviä, tai ns. "aukkotehtäviä" erilaisten tekstien pohjalta. Näitä kaikkia osioita tulee kuulemma olemaan kielikokeessa.

Kirsin selkä on ollut kipeänä Suomesta lähdöstä saakka. Selkä nitkahti tavaroita pakkaillessa, ja vanha iskias-vaiva palasi - tällä kertaa molemmille puolille. Päivät sujuvat tukiliivin ja särkylääkkeiden avulla, varoen kiertoja, kumarteluja, nostamisia... Nyt pari päivää ovat olleet hiukkasen helpompia.. Saa muistaa rukouksin! Tilanne on varsin hermostuttava, kun kaikki on tehtävä varoen ja puoliteholla.. Lapsetkin jo tietävät, että turha pyytää äitiä nostamaan, kun äitin selkä on kipeä.

Tämä viikonloppu on mennyt rauhallisesti kotona, sillä Danilla nousi lauantaiaamupäivällä kuume, ja poitsu yskii aika kovasti. La-su -välisenä yönä 40 asteen kuume kiusasi monta tuntia. Säännöllisellä kuumelääkkeellä saadaan tilanne pysymään siedettävänä. Yöllä yskä tuntuu pahentuvan, päivällä on parempi. Muistakaa Daniakin!

Muuten olemme saaneet hyvin kiinni normaalista arjesta. Vettä satelee meidän mielestämme vähän ottaen huomioon, että ollaan keskellä sadekautta - hyvä jos kerran viikossa sataa vettä. No, juuri äsken pieni ukkoskuuro pyöri hetken talon päällä, mutta puolentunnin päästä oli jo ohi, niin ukkonen kuin sadekin. Lämmintä riittää ja monena päivänä kosteus on käsin kosketeltavaa :)

Ei kommentteja: