10.10.07

vauvantuoksua, harjoitustentti ja sairaalareissuLauantaina pääsimme vihdoinkin vierailemaan entisen thaikielen opettajamme, Tukkataan luona. Noin kuukausi sitten hänelle ja hänen miehelleen syntyi pieni poikavauva, joka sai nimekseen Green, eli vihreä. ;) Vauva oli ihana ja aivan isänsä näköinen!


Dani ihmettelee vauvan pieniä sormia..


Tänään uusi opettajamme ilahdutti meitä pitämällä meille ensimmäinen harjoitustentin. Ensin kirjoitimme opettajan sanelun mukaan tarinan. Siis opettaja luki lauseen kerrallaan, ja me oppilaat koitimme pysyä perässä kirjoittamalla mitä kuulimme. Tähän meni vajaa puoli tuntia. Sitten opettaja antoi meille tarinan aiheen, josta piti 1,5 tunnin aikana kirjoittaa essee - ilman sanakirjaa tietysti. Kolmantena osuutena oli luetun ymmärtäminen: Opettaja jakoi meille 7 paperia, joissa oli eri aiheisia lyhyitä tarinoita, ja sen jälkeen eri vastausvaihtoehtoja, joista piti valita parhaalta näyttävä vastaus - tähän oli aikaa varattu tunti. Huomenna jatkamme vielä yhdellä kielikokeeseen kuuluvalla harjoituksella, ääneen lukemisella, jonka opettaja sitten arvioi... Sitten alkaakin opiskelussa viikon tauko, jonka aikana suuntaamme Bangkokiin viisuminhakuun.

Daniel ei mennyt aamulla kouluun, sillä eilen koulusta tullessaan oli lämpöä. Pari päivää sitten alkanut yskäkin muuttui taas pahan kuuloiseksi. Koska Bangkokin matka on edessä, päätimme pelata "varman päälle", ja käydä tutulla tohtorilla näyttäytymässä, joka hoiti Danin keuhkokuumeenkin. Lääkäri kuunteli keuhkot, totesi pojan olevan kuumeinen ja keuhkoputken tulehdus oli sitten diagnoosi tällä kertaa. Lääkekuurille ja kotiin. Olemme vähän lamaantuneita tästä uusimmasta käänteestä, sillä olemme koko perhe odottaneet todella innolla ensi viikon lomaa, ja suunnitelleet, mitä kivaa Bangkokissa voisi tehdä.. Mutta tämä nyt uhkaa viedä suunnitelmilta pohjan pois. Muistakaa jälleen Dania erityisesti, että parantuisi!!

Ei kommentteja: