21.2.08

Hengissä ollaan

Muutamat ovat jo ehtineet kysellä kuulumisiamme, kun ei ole blogia päivitelty. Suuntaus näyttää olevan se, että tulee sitten pidemmät kuulumiset kerralla. :)

Alkuvuonna meillä kävi vieraita Suomesta, sekä majoittui joitakin lähettejä. Ensin Danielin syntymäpäivien aikaan 24.1. tulivat Marko ja Joonas Suomesta. Samaan aikaan myös Karhusen Niina tuli Rattanaburista ChiangMaihin. Danin synttäreille saimme kuin saimmekin suomi-vieraita! Ne kun täällä eivät suinkaan ole itsestäänselvyys. Marko tuli käymään Tikkakosken naapurista, joten toi tullessaan lahjoja ja tuliaisia Sirpa-mummolta ja Hemppa-papalta, kun taas Joonas, Tumpin serkku, nappasi matkaansa tuliaiset Helsingin suunnalta sukulaisilta!
Kiitos pakettien laittajille, sekä pojille, joilla ei omaa tavaraa juurikaan ollut matkassa... Meetwursti ja karjalanpiirakat, sekä tuore ruisleipä maistuivat H Y V Ä L T Ä!!!
Daniel 4v!

Joonas ja Marko norsun kyydissä

Poikien jatkettua matkaansa saimme helmikuun alkupuolella pariksi päiväksi vieraaksemme Marja-Leenan Tikkakoskelta. Ja taas tuli Sirpa-mummun paketteja - ja monen muun myös :) Vuoden alkumme on ollut siis tulvillaan Suomi-tuliaisia.

Marja-Leena Tikkakoskelta

Marja-Leenan palattua Suomeen saimme "Bed&Breakfast"iimme Elina-opettajan MaeHongSonista, sekä Jayn Phuketista. Jay toi mukanaan iloisen ja eläväisen mustan karvakasan, johon tutustuimme heidän talossaan asuessaan joulukuussa... Tuleva vahtikoira, tämänhetkinen RIIVIÖ/tuholainen sai nimekseen Mindi.


Tammikuun ja helmikuun alun suunnittelimme ja valmistelimme Kaakkois-Aasian lähettipäiviä enemmän tai vähemmän. Lähettipäivät järjestettiin täällä Chiang Maissa 11-15.2 ja olimme osaltamme vastuussa järjestelyistä. Päivät olivat erittäin antoisat ja saimme niistä paljon. Ikävänä puolena mainittakoon se, että tällä kertaa emme juurikaan ehtineet vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Aika vain katosi johonkin käytännön asioita hoidellessa ja sitten olikin jo perjantai. Tämän viikon olemme ottaneet hieman levon kannalta ja nyt alkaa tuntua siltä että voimat pikkuhiljaa palautuvat.

Kaakkois-Aasian Fida-päiville osallistujat 2008

Rattanaburiin muutto ja työ siellä pyörivät mielessä ja aivot työstävät ajatusta kaikessa hiljaisuudessa. Sovimme ,että muutamme maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, joten kohta täytyy käytännössäkin tapahtua jotakin. Viime viikolla lähettipäivillä saimme pitää myös pari palaveria tulevaisuuttamme koskien. Oli mukava saada "vanhemmilta ja viisaammilta" läheteiltä hyviä neuvoja sekä tukea omille ajatuksille. Palaverien pohjalta työstämme jatkuvasti ajatuksia siitä, mitä haluamme Rattanaburissa tehdä. Alkuun tietysti menee aikaa siihen, että käytäntö ja ympäristö tulevat tutuiksi. Sujuvaksi työskentely muuttuu kunhan tutustumme kunnolla työtovereihimme ja sopeudumme uuteen elämäämme maaseudulla.

Tällä viikolla autoomme tuli myös ensimmäinen hieman isompi remontti, kun ilmastointi lakkasi toimimasta. Onni onnettomuudessa oli se, että nyt on vielä viileä aika. Pari päivää ajelimme ilman ilmastointia, kunnes vein auton huoltoon. Molemmat ilmastoinnin kennot on vaihdettava ja lisäksi paljon pikkunippeleitä. Pahaksi onneksi tänään on Thaimaassa vapaapäivä ja osien tilaaminen Bangkokista siirtyi huomiselle. Viikonloppu pitkittää vielä remontin valmistelua, joten ehkä maanantai-iltana se on valmis. Sanonta "hädässä ystävä tunnetaan" osoittautui taas kerran todeksi, kun Klarin perhe lupasi auton meille käyttöön tuoksi ajaksi. Toivotaan että ilmastointi tulee varmasti viileäksi, sillä ensi kuussa saattaa lämpötila taas lähennellä +40 astetta.

Ei kommentteja: