19.4.12

Immigration

Auton lämpömittari. Huom. kellonaika.. ilta alkaa viiletä...

Kesä on totisesti saapunut. Muutaman päivän on ollut todella kuumaa heti aamusta alkaen. Eilen auton mittari näytti parhaimmillaan +38 astetta.

Eilen meillä oli taas "ihana" mahdollisuus vierailla maahanmuuttovirastossa. Monenlaisia asioita oli hoidettavana ja varmuuden vuoksi koko perheen piti olla paikalla. Sagan passi oli mennyt rikki, joten jouduimme vaihtamaan viisumileimat uuteen passiin. Se vei aikaa vain noin 20 minuuttia.

Seuraavaksi oli tehtävä 90 päivän ilmottautuminen. Menin Sagan kanssa hakemaan jonotusnumeroa. Jonotuslapussa luki, että meidän edellä on 142 henkilöä....aargh. Olimme jo lähdössä pois kun virkailija kutsui meidät takaisin....Saga oli niin ihana, että hän päätti antaa meille paremman numeron. Tällä lapulla jonottaminen väheni kolmasosaan ja tästä hommasta selvittiin tunnilla.


Paperisammakko, joka hyppää kun sitä painaa

Kolmantena listalla oli re-entry leiman hakeminen. Tarvitsemme leiman, jotta viisumimme ei katkea poistuessamme maasta. Tällä kertaa edellämme oli noin 40 henkilöä. Tunnin odottelun jälkeen saimme paperit sisään ja kävi ilmi, että virkailija asustelee samoilla seuduilla kuin mekin, joten keskustelu ei ollut kovin virallista. Siirryimme odottamaan papereita. Hetken kuluttua virkailija tuli luoksemme. Hän oli taitellut lapsille paperista sammakot, joilla voivat leikkiä odottaessa. Eli kesken ruuhkan hänellä oli aikaa jättää muut odottamaan, jotta voi vähän askarrella lapsille. Mainittakoon vielä, että kyseessä oli "poliisipukuun" pukeutunut vanhempi miesvirkailija.

Kaikkiaan koko hommaan meni siis kolme ja puoli tuntia. Jonotusta olisi tietysti voinut vähentää hakemalla lipukkeet eri luukuille yhtäaikaa, mutta jotenkin sitä ei tullut tehtyä. Pelotti kai, että tulee kutsu molemmille luukuille yhtäaikaa.

Immigration sijaitsee valtavassa hallintorakennuksessa. Tässä sisäaula, jossa lapsilla onneksi tilaa juosta välillä :)
3 tuntia takana, vielä hymyilyttää!
Lapset jaksoivat reippaasti, vaikka päivälle tulikin mittaa. Aamulla lapset lähtivät kouluun klo 8 ja sieltä suoraan puolen päivän aikaan tunnin ajo immigrationiin. Jossa siis ruokailun kanssa vietimme yhteensä neljä tuntia. Viiden ruuhkassa kotiin 1,5h, joten kotona olimme 18.30...Pitkiä on pientenkin työpäivät välillä!

Muuten tällä viikolla on käyty keskusteluja ja suunnitelmia raamattukoulun jatkosta. Ensiviikolla on herätysliikkeen johtoryhmän kokous, jossa yritetään tehdä päätöksiä jatkon suhteeen. Pöydällä on monta isoa asiaa, joten toivotaan, että asioihin perehdytään kunnolla ja saadaan tehtyä hyviä päätöksiä.

Ei kommentteja: