16.5.13

Uusi ajokortti

Tämän päivän tehtävänä oli saada uusittua thailaiset ajokortit. Tilasimme aamulla taksin hakemaan meitä raamattukoululta klo 8, että ehtisimme ajoissa takaisin hakemaan lapsia koulusta. Taksia pihalla odottaessamme Tumppi huomasin raamattukoulun portaiden kaiteella outoa aaltomaista liikehdintää - käärmehän se oli. Eräs paikalla asuva pastori oli pihassa myös, ja huusimme häntä apuun. Hän nappasi vanhan airon käteensä, ja koitti sillä huitasta käärmettä. Se oli tietysti nopeampi, ja kiipesi vikkelästi sähköjohtoa pitkin puun turvaan. Käärme oli lähes parimetrinen, mutta ohuehko vihreä käärme - toivottavasti ei kovin myrkyllistä lajia. Emme kukaan ehtineet nähdä tarpeeksi hyvin, että uskaltaisi tarkan lajimäärityksen tehdä.

Käärme-episodin nostettua pulssia mukavasti pääsimmekin taksin kyytiin ja matka kohti ajokorttitoimistoa. Reilun puolen tunnin matkan päästä löytyi tuo paikka ja saimme paperit jonoon. Useammalla luukulla käyntiä se tosin vaati, vaikka paikka mainostikin isoilla kylteillä olevansa One Stop Service ;)

Ensimmäinen jonotuspaikka...
Toinen jonotuspaikka...
Tässä jonotetaan väritestiin...
 Kun paperit oli valmiina ja tarkastettuna moneen kertaan oli vuorossa jonotus fysikaaliseen kokeeseen. Siinä tarkasteltiin värinäköä (täti vaihtoi liikennevalojen väriä sattumanvaraisessa järjestyksessä, ja piti ääneen sanoa, minkä värin näkee..) Sitten toisella testillä ääreisnäköä jälleen kolmen eri värin kautta ja viimeisenä "syvyysnäköä" (onkohan tuo edes oikea sana?? :) Kun nämä oli onnistuneesti suoritettu, oli vuorossa opetusvideo.. Seuraavan tunnin ajan istuimme luokkahuoneessa kolmenkymmenen muun kanssa katsoen seinälle heijastettua "valistusvideota".. Olipahan kokemus. Kuvittelimme sen olevan enemmänkin liikennemerkkien muistuttelua ym, mutta se olikin pienoisdraama kahdesta lapsiperheestä, joilla toisilla oli kaikki hyvin ja toisella oli monia ongelmia - ja nämä kotiasiat sitten heijastuivat myös heidän ajokäyttäytymiseensä. Monta kertaa mietimme, että miten ihmeessä tämä saippuasarjan jakso liittyy meidän ajokortteihimme... Kaikki muutkin huoneessa olijat olivat siis myös uusimassa viiden vuoden ajokorttiaan.

Leimat paperissa, että on läpäisty kaikki osa-alueet. Paperiin niitattuna vanha kortti.
 Selvittyämme surullisesta tarinasta - jossa oli tietysti tärkeä opetus - pääsimme jonottamaan vielä kolmelle eri luukulle, jossa papereitamme leimattiin vielä lisää, kerättiin maksu (noin 17 eur) ja valokuvattiin.
 Positiivista oli, että valokuvan ottanut virkailija printtasi meille suoraan uudet hienot luottokortin kokoiset kortit mukaan. Edelliset olivat vielä paperiversiot, jotka vaan laminoitiin ajokorttitoimistossa.. Vajaan neljän tunnin jälkeen poistuimme talosta uudet kortit taskussa. Viiden vuoden kuluttua uudestaan ;)

Uusi kiiltävä hieno kortti!

Ei kommentteja: