14.5.13

Monikulttuurista raamatunopiskelua


Viime viikonloppuna matkustin Phuketiin vierailemaan nepalilaisten siirtolaisseurakunnassa. Seurakunnan taustalla ovat vaikuttaneet monet turistityössä olevat suomalaiset, joten tämä seurakunta on siltä osin yhteydessä meidän kanssamme. Sain yhteydenoton muutamia kuukausia sitten, sillä seurakunnassa on tarvetta Raamatun opiskelulle. Seurakunnan johdossa oleva nuori pariskunta haluaa kehittää itseään, jotta he pystyvät palvelemaan seurakuntaa ja tavoittamaan Phuketin nepaliyhteisön, johon kuuluu kaikkiaan noin 3000 ihmistä. Materiaalin hankkimisessa oli haastetta, sillä tarvetta oli sekä nepalin- että burmankieliselle materiaalille. Muutaman mutkan kautta saimme kuitenkin Global Universityn päätoimistosta kaiken mahdollisen materiaalin, jota näillä kielillä oli. Nepaliksi oli onneksi sama materiaali, jota käytän thailasten seurakuntien parissa, joten sitä oli helppo suositella eteenpäin.

Pastori Suraphong keskusteli seurakunnan rekisteröitymismahdollisuuksista, jotta työ viranomaisten kanssa olisi helpompaa
Keskustelin työssä olevan pariskunnan, Saaran ja Hemanin kanssa opinnoista ja valitsimme heille aineita, jotka tuntuivat tähän tilanteeseen tärkeimmiltä ja tarpeellisilta. Itsekin sain työhön aivan uutta intoa, kun oli innostuneita ihmisiä ja heillä oli selkeä tarve johon he haluavat oppimaansa käyttää.

Aineiden valinta käynnissä. Kielen valinta toi tilanteeseen mukavan lisähaasteen
Keskustelujen jälkeen olin mukana kokouksessa, jossa lyhyesti rohkaisin seurakuntaa menemään eteenpäin. Pastori Suraphong Chiangraista, joka oli myös mukana, piti saarnan. Ilmapiiri oli lämmin ja kodinomainen, joten vierailusta jäi todella hyvä olo. Mielelläni seuraan, kuinka tämä seurakunta menee eteenpäin.
- Tuomo - 

Ei kommentteja: