7.10.13

Matkan loppuosa

Koneen vaihto Kuala Lumpurissa sujui hyvin. Ehdin syödä rauhassa ja juoda kahvit, sitten olikin aika nousta koneeseen. Poikkeus edelliseen lentoon oli se, että olin ainoa valkoihoinen tällä lennolla. Koneessa kaivoin tottuneesti lähetystyötä Aasiassa käsittelevän kirjan ja välillä selasin opetukseen liittyviä muistiinpanoja. Vieressä istuva mies oli aina välillä kysellyt jotain ja yhdessä välissä hän sanoi, että taidat tykätä uskonnollisista kirjoista. Minut yllätti se, että hän oli melko vaikeasta tekstistä saanut tuon selville (Thaimaassa harva lukee englantia, Indonesiassa ilmeisesti osataan paremmin), toisaalta tajusin, että minähän olen menossa muslimimaahan. Laittelin kirjat hissukseen kassiin ja odottelin laskeutumista.

Kentällä oli pientä sähläystä, kun olin ajatellut vaihtaa mukaan otettuja euroja viisumimaksuja varten. Viisumipiste olikin ensimmäisenä eikä rahanvaihtoon päässyt ilman  viisumia. Siitä kuitenkin selvittiin. Toiset sydämentykytykset tulivat turvatarkastuksessa, jossa yksi kassini tutkittiin tarkkaan. Päällimmäisenä oli tietysti Raamattu. Hetken koitin miettiä, että eikös täällä kuitenkin ole avoimia seurakuntia. Onhan niitä ja Raamattua saa kuljettaa, mutta oli siinä hetken jännitystä. Huumeet olivat ilmeisesti suurin syy miksi tarkastus tehtiin vaikkakin raamatun välissä olevat muistiinpanot tarkastettiin vielä kertaalleen - ei ollut mitään muslimien käännyttämiseen viittaavaa.

Raamattukoulun henkilökuntaa oli vastassa ja hekin ihmettelivät tiukkaa tarkastusta. Matkalla pysähdyimme yllättäen juhlistamaan jonkun seurakuntalaisen 29v. hääpäivää ruuan merkeissä. Lopulta olimme raamattukoululla kymmen jälkeen illalla. 

Yö sujui hieman pyöriessä ja oppilaille ensimmäinen kello soi 3.40 ja laulut alkoivat 4.00. Taitaa olla ahkeraa porukkaa täällä. Eli viideltä minäkin olin opetuksia selaamassa ja valmistautumassa vaikka myöhäisen saapumisen vuoksi aamun ensimmäiset tunnit olikin peruttu.
-tumppi-

Ei kommentteja: