30.1.09

Kastekokous


Viime sunnuntaina pakkasimme Rattanaburin seurakunnan väen meidän autoon ja lähdimme kokoukseen naapuriin Chompraan n. 40 km:n päähän. Osa väestä meni meiltä jo aiemmin linja-autolla. Siellä osallistuimme ensin klo 10 alkavaan kokoukseen. Chompran musiikkiväki Sawain johdolla vei meitä Jumalan kasvojen eteen ylistäen, jonka jälkeen saimmekin kuulla sekä aloituksen että saarnan suomeksi! Yrjölät (Mirja ja Emmanuel) Indonesiasta olivat Seijan luona vierailulla, ja samalla vastasivat sunnuntain sanasta. Seija tulkkasi thaiksi. Olipas mukava kuunnella pitkästä aikaa saarna suomeksi ihan livenä!

Emmanuel Yrjölä ja Seija Moilanen


Kokouksen lopussa kolme kasteelle menevää todisti uskostaan. Yksi noista kolmesta oli "meidän" ihana nuori Chim.


Todistuspuheenvuorojen jälkeen siunasimme yhdessä heitä.

Sitten mentiin syömään riisit ulos katokseen. Ruokailun jälkeen pakattiin autot täyteen ja ajettiin erääseen uskovien ylläpitämään resorttiin Chompran ulkopuolelle, jossa itse kaste suoritettaisiin.

Omistajapariskunta oli täyttänyt kastealtaan valmiiksi ja veteen oli myös ripoteltu punaisia ruusun terälehtiä. Seijan työtoveri Phai kertoi paikallaolijoille kasteen merkityksestä. Paikalla oli useita, ketkä eivät olleet koskaan nähdeet kastetoimitusta, joten Phain selitys oli paikallaan. Kastettavat pukeutuivat valkoisiin, ja sitten otettiin valokuvia altaan luona. Sen jälkeen oli aika siirtyä itse kastetoimitukseen. Tuomo, joka toimi kastajana, meni veteen ensin. Sawai kysyi vielä jokaiselta vuorollaan, ovatko nämä ottaneet uskon vastaan, ja menevät nyt kasteelle vapaaehtoisesti, kenenkään pakottamatta. Vuorollaan jokainen astui altaaseen, jossa Tuomo lausui kastesanat, ja kastoi upottamalla. Heidän noustessaan altaasta, laulettiin yhdessä "Päättänyt olen seurata Herraa.." ja paikallaolijat antoivat kastetuille ruusuja.


Sitten lähdettiinkin ajelemaan takaisin kohti kotia auto täynnä iloisia ihmisiä...

Ei kommentteja: