9.1.09

Matkoja sinne tänne...

Keskiviikko iltana saattelimme lasten kanssa Kirsin Suriniin bussiasemalle. Kirsi lähti kohti vanhaa kotikaupunkiamme Chiang maita kauniiden vuoristomaisemin halki matkaten VIP-luokassa. No...on asiassa toinenkin puoli. Bussi oli kyllä hieno, se täytyy myöntää ja palvelu kuulemma hyvää. Matkan kesto oli kuitenkin 14-15 tuntia ja ylimääräisenä rasitteena Kirsillä oli todella paha hammassärky, joka oli valvottanut jo 3 vai 4 yötä. Matka oli kyllä suunniteltu jo paljon etukäteen, sillä tänä viikonloppuna Chiang maissa on Joyce Mayer pitämässä seminaaria ja Hillsongin tiimi opettamassa ylistyksestä. Ja koska matka Chiang maihin oli jo tiedossa myös hampaan kanssa odoteltiin. Kirsi on Chiang maissa tiistaihin asti, jolloin hän matkustaa Bangkokiin työtekijäpäiville. Minä ja lapset pidämme kokouksen sunnuntaina ja matkaamme Bangkokiin maanataina. Siellä sitten odottelemme äitiä....Kotiin palaamme sitten koko perheenä lauantaina.

Thaimaa näyttää Suomen mediassa keräävän pelkästään huono mainetta, joten ajattelin tähän kirjoittaa muutamasta positiivisesta asiasta, joista siellä Suomessa voi vain unelmoida. Ensinnäkin Kirsin hammaslääkäri. Hän tuli Kirsille tutuksi jo Chiang maissa asuessamme ja palveli meidän perhettä ainakin erityisellä tavalla. Soitti kerran lomamatkaltaan illalla meille kotiin, kun oli kuullut että Kirsi oli varannut ajan, ja tiedusteli tarkkaan mistä on kysymys.
Tällä reissulla hän soitti heti kun näki Kirsin nimen ajanvarauskirjassa ja selvitti muut ajat alta pois siten, että Kirsi pääsi heti bussilta hoitoon. Ja koska yksi hoitokerta ei riittänyt, otti hän sunnuntaille ylitöitä, jotta varmasti ehtii hoitaa asian loppuun. En muista saaneeni tällaista palvelua Suomessa.

Toisena asiana tulee mieleen lastenpäivä, jota vietetään huomenna. Saa nähdä millaista on Rattanaburissa. Sen verran tiedän, että isot juhlat on järjestetty kunnantalolle. Yleisesti Thaimaassa osataan panostaa tällaisiin asioihin. Lentoyhtiöt antavat lasten lentää ilmaiseksi ja ilmaisia tapahtumia järjestetään ympäriinsä. Kerron sitten myöhemmin mitä kaikkea Rattanaburissa oli tarjolla.... Pointti oli kuitenkin siinä, että täällä saa monta kertaa nauttia yleellisestä palvelusta Suomeen verrattuna ja palveluita kunnan tasolta ei ole kokonaan pyyhitty maton alle.

Eli ei täällä kaikki ole niin huonosti kun media antaa ymmärtää ja ainakin meidän perhe pärjää täällä todella hyvin...saa nähdä kuinka sitten Suomessa käy.....

-tumppi-

Ei kommentteja: