2.11.11

Evakossa

Kanavan yläpäässä vesi alkoi sunnuntaina tulla yli äyräiden...

Tältä näytti meidän kulmilla sunnuntaina päivällä, vettä alkoi tulla viemäreistä vähän kadulle
  Sunnuntaina mietimme kotona, mitä tekisimme, kun vettä alkoi pikkuhiljaa tulla meidän alueella kaduille viemäreistä. Päätimme lähteä yöksi keskustaan karkuun katsomaan, mihin tilanne kehittyy. Pakkasimme viimeiset tavarat, nostelimme tavaroita ylös, pistimme hellan ja pesukoneen pussiin ja varasimme Christian Guesthousesta huoneen yöksi. Koska automme oli jo raamattukoululla valmiina, tuli Nordblomin Markus autollaan hakemaan meitä illalla kuuden jälkeen. Markus auttoi Tuomoa nostelemaan vielä pari kaappia yläkerran porrastasanteelle.

Pesukone pussiin

Painavat kaapit tiilien päälle ilmaan..

 Kun lähdimme ajamaan raamattukoululle, oli jo ensimmäisessä liikenneympyrässä vettä niin paljon, että meidän autolla siitä ei olisi enää päässyt! Meidän kylässä ei kuitenkaan ollut vielä yhtään vettä.

Ajoimme keskustaan ja olimme yhden yön hotellissa, ja siitä sitten siirryimme lähettitovereidemme Monosten kotiin maanantaina. Monoset itse ovat tämän viikon poissa. Tälle alueelle ei ihan heti pitäisi vettä tulla, ja olemme kolmannessa kerroksessa, joten siltä osin turvassa. Lasten opettaja miehensä kanssa on evakossa myös täällä keskustassa, joten koulu jatkuu suht normaalisti - joka toinen päivä heidän asunnossaan, joka toinen päivä täällä. Myös raamattukoululla englantia opettava englantilais-kroatialainen Rebekah on näillä kulmilla evakossa, ja näemme häntä päivittäin.

Tuomo soitteli väliaikatietoja naapurilta, joka jäi vielä kotiinsa. Hän kertoi jo maanantaina, että vesi on noussut kyläämme, ja että vettä on myös meillä pihassa. Tiistaina kuulimme uutisia ja näimme kuvia raamattukoulun kulmilta, että vettä on siellä jo reilusti, ja naapurikin sanoi, että vesi lähestyy ovea, joten tumppi päätti lähteä katsastamaan tilannetta niillä kulmilla. Siitä lisää seuraavassa tarinassa..

Ei kommentteja: