20.11.11

Kolme viikkoa

Tänään sunnuntaina tuli kolme viikkoa siitä, kun lähdimme kotoa tulvia pakoon. Paikkaa on tuon ajan sisällä vaihdettu 4 kertaa. Viikko sitten tulimme HuaHiniin tapaamaan uuraislaisia ystäviä, jotka olivat täällä matkalla, ja niin tilanteet muuttuivat, että jäimme tänne. Tapasimme Fidan Kaakkois-Aasian aluepäällikköä täällä, sekä juttelimme kotiseurakuntaamme Suomeen tietokoneen välityksellä. Tulimme siihen tulokseen, että tässä vaiheessa ei ole enää järkeä lähteä muuttamaan majaa montaa kertaa, vaan olisi tärkeää koko perheen hyvinvoinnin kannalta löytää paikka, jossa voisimme olla siihen saakka, kunnes koti on jälleen asuttavassa kunnossa.
Vuokraisimme siis asunnon täältä, n 8km päästä HuaHinin keskustasta.
Lasten opettaja tuli tänne myös, joten Sagalla ja Danilla jatkuu koulu täällä joululoman alkuun saakka.
Tuomon kotireissun jälkeen vesi nousi vielä n. 30cm, eli todennäkoisesti on meilläkin mennyt sisälle. Kuluneen viikon aikana vesi on kääntynyt laskuun, Raamattukoululla on vesi laskenut nyt muutaman sentin vuorokausivauhtia. Vettä oli metrin verran, joten vielä menee useampi viikko, ennen kuin tiet ja pihat ovat kuivia. Sitten alkaa siivoustyöt.. Vesi kuulemma haisee todella pahalle, kun se ei juurikaan liiku, ja hyttysiä on paljon. Pelkona on, että taudit alkavat levitä. Pysyttelemme siis lasten kanssa pois alueelta niin kauan, että on taas turvallista palata.
Kirsin toive joulusta omassa kodissa ei taida toteutua, vaan valmistaudumme henkisesti viettämään joulun täällä Hua Hinissa.
joulupostia ei kannata meidän Bangkokin osoitteeseen lähettää. Olemme yrittäneet löytää täältä väliaikaista osoitetta, mutta vielä ei ole löytynyt ratkaisua. Jos jotain ilmaantuu, niin ilmoittelemme siitä täällä blogissa.

1 kommentti:

Mustaleski kirjoitti...

Yömyöhällä valvon kun laatikoita paistelen ja huomenna on vp! Toivon teille niin hyvää joulua kuin se niissä olosuhteissa on mahdollista, kuulemisiin?