23.10.14

Viimeistä viedään

Tämän päivän ohjelmassa oli viimeinen rutistus ensimmäisen vuoden oppilaiden kanssa. Eilinen venyi yllättäen kakkosluokassa, joten tälle päivälle jäi odotettua enemmän tekemistä. Asioita käytiin hieman vauhdikkaammin läpi, mutta halusin kuitenkin käyttää aikaa keskusteluun ja kysymyksiin. joitakin perinteisiä ajatuksia vähän ravisteltiin eikä niistä varmaan päästy yhteisymmärrykseen - eikä se ollut tarkoituskaan. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään mikä on Raamatun opetus ja esimerkki ja mikä taas on kirkkotraditiota. Hauska huomata, että tyttöjen kysymykset ovat usein käytännöllisiä ja tarkkoja kun taas pojat kyselevät ja pohtivat yleisemmällä tasolla.

Tämän viikon opetukset ja kokoukset on siis nyt pidetty. Kaikkiaan reilu 20 tuntia opetusta ja 2 saarnaa. Oppilaat jatkavat huomenna vielä kokeella. Minulla on aamulla lähtö on kello 6 kohti lentokenttää. Jatkuva puhuminen ja jo tullessa ollut pieni flunssa ovat vieneet äänen mennessään. Toivottavasti palautuu pikaisesti. Onneksi huomenna ei tarvitse montaa sanaa puhua. kielen vaihtaminen tosin on edessä kun pitäisi kääntää aivot englannista thaiksi.

Illan kokouksessa olimme koko koulun ja henkilökunnan kanssa yhdessä. Ylistyshetki oli mahtava ja hetkeksi unohdin, että minulla oli vielä saarna pidettävänä. Joutuivat koputtamaan olalle, että nyt olisi aika mennä. Kokouksen jälkeen kaikki oppilaat halusivat käydä kättelemässä ja otettiin valokuvia. Todella hauska tapa täällä on myös se, että he pyytävät nimikirjoituksia raamattuihinsa ja vihkoihinsa. Hetken saa olla kuin isompikin tähti…

Olo on aika haikea…Toive ja rukous on, että sain jotakin jättää näiden Herran sotilaiden sydämille. He tulevat menemään paikkoihin, joihin harva meistä menisi. Minulla oli tänään kunnia keskustella erään pastorin kanssa, joka opiskeli koulussa 22 vuotta sitten. Nyt hän työskentelee alueella, jossa myös muslimien äärijärjestöt ovat. Hänen kirkkoonsa on hyökätty näiden vuosien aikana kahdeksan kertaa, mutta Jumala on suojellut heitä ja paikalliset muslimit ovat rientäneet heidän avukseen.

Tämän vuoden oppilaat jäävät varmasti mieleen kuten edellisetkin. On ollut aivan mieletöntä olla täällä ja olla osa heidän elämäänsä ja palvelutehtäväänsä.

Ei kommentteja: