26.11.05

Talvi tulossa

Talvi on tulossa, siitä kertoivat palelevat varpaat tänä aamuna.

Thaimaa on siirtymässä yhteen kolmesta vuodenajasta, viileään aikaan (talveen), jolloin yölämpötilat voivat laskea lähemmäs +15 astetta. Kolme viimeistä yötä ovat olleet viileitä, lämpötila oli laskenut alle +19 asteen. Piti jo etsiä kunnollista peittoa päälle ja aamulla alakerran kaakelilattia tuntui niin kylmältä, että sukat oli haettava jalkaan! Yöt tuntuvat viileiltä sisätiloissa, koska taloja ei ole eristetty ja ikkunoissa vain yksi lasi. Päivällä kuitenkin aurinko taas lämmittää ja lämpötila nousee lähelle kolmeakymmentä ”talvellakin”.  Aamuseitsemältä kävelin nurmikollamme katselemaan sumun peittämää peltoa, ja aamukaste tuntui todella kylmältä, ja tuulenhenkäykset saivat vilunväristykset kulkemaan... Eli äkkiä sitä tottuu tähän lämpöön, jos +20 tuntuu kylmältä  Joulun tienoilla on lämpötilassa kuulemma "pohjalukemat" ja vuorilla on tosissaan kylmää!

Tosin aivan täysin emme ymmärrä tätä ns. talvea, nimittäin kaikkialla kaupat ovat pullollaan villapaitoja, turkisvuorisia takkeja, villapipoja ja rukkasia.. Meille jääkarhulasta tulleille kun riittää peitto päälle yöksi ja sukat jalkaan aamulla.

Tästä viileästä saamme nauttia ehkä tuonne helmikuulle, jolloin alkaa lämpötilat jälleen kohota. Alkaa kuuma aika. Sitten touko-kesäkuussa siirrytäänkin kolmanteen vuodenaikaan, sadekauteen, jota kestää lokakuulle.

Thaimaan ilmastosta puhuttaessa pääsääntö on kuitenkin se, että aina on joka tapauksessa kuuma, sillä on vaan hieman eri variaatioita!

Ei kommentteja: