6.10.11

Tulvat 2011 Thaimaassa

Tulvat Thaimaassa pahentuvat yhä.
Tällä hetkellä kuolleita on 244, ja 28 lääniä on tulvien alla, ja on annettu uusia säätilavaroituksia tuleville päiville. 


 Tulvakartta to 6.10.2011

On arvioitu, että tämän vuotiset tulvat ovat vaikuttaneet jo 2,6 miljoonan perheen elämään, ja arviolta 1,2 miljoonaa hehtaaria viljelysmaita on tuhoutunut. Nyt torstai-iltana useita läänejä on varoitettu muutaman tunnin sisällä tapahtuvan vedennousun vuoksi. Isot padot ovat tulleet täyteen, ja kriittiset rajat on ylitetty. Nyt niistä on jouduttu aloittamaan veden laskeminen jokiin, sillä on pelko, että seuraavan sateen tullessa vesi tulee yli...

 Täällä Bangkokissakin kadut tulvivat, ja äsken kotiin ajaessamme näimme ihmisten muuraavan ylimääräisiä tiilikerroksia ovien eteen ja siirtelevän hiekkasäkkejä. Puolenyön jälkeen vesi alkaa nousta kuulemma täälläkin, ja ihmisiä on pyydetty varustautumaan nostamalla tavaroita ylös..Tehtaan pihassa tulvii Ayutthayassa.. 

 Ayutthayan läänissä ja kaupungissa tilanne pahenee nopeasti. Äsken katsoimme uutisista, kuinka ihmisiä evakuoitiin sairaaloista veneillä toisiin sairaaloihin... Eräässä vankilassa vesi oli noussut 1,5-2 metriä, ja vankeja siirrettiin turvaan muualle. Isot moottoritiet pohjoisesta etelään ovat poikki, ja Bangkokiin tulevalla tiellä on 30-40 km jonot.

Muistakaa rukouksin!

Chiang Main näkymää pari päivää sittenTähän juttuun tietoa löytynyt mm tästä Bangkok Postin englannin kielisestä jutusta.
Samoin televisiosta jatkuvasti tulevasta uutislähetyksestä..

Ei kommentteja: