25.10.11

Viisumeita ja vettä

Tulimme juuri ulkomaalaisvirastosta, ja iloksemme voimme kertoa, että vihdoin koko perheellä on vuoden viisumit!! :)

Päivä oli tosin aika raskas. Lähdimme kotoa ajamaan klo 7.30 ja olimme perillä n. klo 9. Siinä sitten odoteltiin ja jonotettiin, että passeihin lyötiin leimoja. Kaikki sujui jouhevasti, ja pari tuntia myöhemmin meillä koko poppoolla oli passeissa uudet leimat 25.10.2012 asti!
Kaikkien Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten pitää ilmottautua viranomaisille 90 päivän välein, jollei välillä poistu maasta. Nyt me muut saimme tuon 90pv:n ilmottautumisleiman samalla - paitsi Tuomo... Hän joutui mennä saman suuren salin toiselle luukulle jonottamaan - jota sitten kestikin--- edessä kun oli 164 ihmistä jonottamassa. Ehdimme käydä syömässä ja kävelemässä ympäri suurta rakennusta moneenkin kertaan, ennenkuin vihdoin klo 15 maissa Tuomon vuoro tuli, ja hän sai vielä tuon yhden leiman passinsa välissä olevaan paperiin. Kotona olimme viideltä.
Ihmeesti lapset jaksoivat olla reippaana!

Tulvatilanne täällä Bangkokissa leviää. Bangkokin entinen kansainvälinen lentokenttä Don Muang, miltä nykyään lennetään vain sisämaan lentoja, jouduttiin sulkemaan tänään, kun vesi meni kiitoradoille ja rakennukseen.

Myös täällä meidän puolella kaupunkia ihmiset odottavat jännittyneenä. Löysin tämänpäiväisen kartan, jonne laitoin nuolen meidän kotimme kohdalle. Siniset alueet ovat siis pohjoisesta virtaavia tulvavesiä.. Selostuksessa kuvassa numero 2 edustaa tätä kaupungin länsipuolta, ja siinä sanotaan, että Nonthaburista tulevat vedet odotetaan saapuvan tänne Thonburin kulmille loppuviikosta. Vihreällä kuvassa näkyvä viiva on junanrata, jonka vallien odotetaan hidastavan ylhäältä päin tulevia vesiä - ja ohjaavan niitä joko länteen Tha Chiin - jokeen tai itään Chao Phraya- pääjokeen. Välissä menee suuri Thawi Watthana - kanava, jonka haara kulkee talomme vierestä (noin 10 metriä meiltä, kylläkin muurin takana..) Alapuolella kulkee Phasi Charoen - kanava, joka tulee lähelle tätä isoa Setthakitin aluetta, jossa myös suomikoulu ja raamattukoulu sijaitsevat. Välissä on suuri Phetkasem- tie, mutta myös tuolta puolelta pelätään veden valuvan alempana olevaan Setthakitin alueeseen...

Ihmiset näillä alueilla tuntuvat olevan todella peloissaan, ja tulvaesteitä talojen ja kauppojen edessä korotetaan joka päivä. Seuraava "jännityksen paikka" on loppuviikko, kun la-ma merivesi on jälleen korkealla, joten veden virtaus mereen hidastuu, ja samalla pohjoisen suunnasta virtaavia vesiä tulee vauhdilla alaspäin. Hallitus ilmoitti tänään, että torstaista maanantaihin on ylimääräiset vapaapäivät, jotta ihmiset voivat varautua tulviin, viedä autoja turvaan ja muuttaa mahdollisesti itsekin karkuun tulvia esim. sukulaisten luo muihin (tulvimattomiin) lääneihin.

Ei kommentteja: