Keitä me olemme

Lehtimäen perheeseen kuuluu vanhemmat Tuomo ja Kirsi, sekä lapset Saga (s. 2002), Daniel (s. 2004) ja Lidia (s. 2010). Lähdimme lähetystyöhön Thaimaahan ensimmäisen kerran vuonna 2005. Ensimmäiset 1,5 vuotta asuimme pohjois-Thaimaassa, ChiangMain kaupungissa, kieltä opiskellen ja kulttuuriin ja maahan tutustuen. Vuonna 2007 muutimme itä-Thaimaahan, Surinin lääniin, pieneen Rattanaburin kylään, jossa olimme vajaat kaksi vuotta seurakuntatyössä pienessä maalaisseurakunnassa. Neljän vuoden jälkeen oli Suomi-vuoden aika. Toiselle työkaudelle muutimme kesällä 2010, tällä kertaa pääkaupunkiin, Bangkokiin, raamattukoulu- ja lapsityöhön. Bangkokissa asuimme seuraavat neljä vuotta (2010-2014). Vuosien 2014-2015 aikana olimme jälleen vuoden Suomessa.

Kolmannelle työkaudelle pohjois-Thaimaahan, Chiang Rain lääniin saavuimme kesällä 2015. Työn pääpaino uudella alueella on jälleen raamattukoulutuksessa sekä lapsityössä. Ns. Kultaisen kolmion alueella on monia saavuttamattomia kansoja ja myös ympäröivät suljetut maat aukeavat joskus - jo nyt on mahdollista kouluttaa eri maiden työntekijöitä Thaimaan puolella sekä rakentaa suhteita työntekijöihin. Alueen strateginen sijainti mahdollistaa tarttumisen myös muihin mielenkiintoisiin haasteisiin.

Lapset ovat kasvaneet Thaimaassa. Ensimmäiselle työkaudelle lähdettiin Sagan ollessa 3 vuotias ja Danielin 1,5 vuotias. Lidia syntyi v. 2010 Bangkokissa. Isommat lapset ovat käyneet koulunsa tähän saakka ensin thai-kielisessä esikoulussa ja sen jälkeen suomenkielisessä peruskoulussa Bangkokissa, mutta nyt Chiang Raissa he siirtyivät kansainväliseen kouluun ja opiskelu tapahtuu englannin kielellä. Lidia aloitti syksyllä 2015 thai-kielisen päiväkodin, ja siirtyy tammikuussa 2016 Sagan ja Danielin kanssa samaan kansainväliseen kouluun K2-luokalle.

Tuomon kutsumukseen kuuluu:
- Raamattukoulutus pääosin Indochina Training Centerissä ChiangRaissa
(vuosittain myös yksi viikko opetusta Indonesiassa)
- Helluntailiikkeen lähetystyön käynnistäminen Thaimaassa
- Helluntai-identiteetin vahvistaminen Thaimaan täyden evankeliumin seurakuntien (Full Gospel Churches of Thailand) keskellä

Kirsin kutsumukseen kuuluu:
- Lasten ja muuten kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttaminen
- Lapsityön kehittäminen:
- mm. Jippii-laulujen ja muun materiaalin kääntäminen thai-kielelle

Tuomo on koulutukseltaan teologian maisteri ja Kirsi lasten sairaanhoitaja. Molemmat olemme Suomessa ollessamme toimineet myös muissa tehtävissä mm. thai-kielen tulkkeina. Kotiseurakuntamme on Tikkakosken helluntaiseurakunta.

Ei kommentteja: