9.4.06

Viikkovilinää

April 09
Viikkovilinää

Arki rullaa jälleen. Kielenopiskelu jatkuu sairasloman jälkeen vauhdilla ja lämmin ilma saa hien virtaamaan. Muutenkin on riittänyt pientä touhua kaiken normaalin ohella.

Autokorjaamolla

Maanantaina olimme kielituntien jälkeen lähdössä asioille, mutta auto ei käynnistynytkään. Tumppi arveli vian olevan akussa, joka oli ostettu noin 3 kuukautta sitten. Akun kyljessä oli liikkeen tarra, ja puhelinnumero, jonne soitto. Noin 10 minuutin kuluttua mies ajoi pihaan mopolla, akku sidottuna mopon penkille. Korjaaja tarkisti akun kunnon, ja vaihtoi tuomansa akun paikalleen. Auto ei yhäkään käynnistynyt, joten vika arveltiin olevan  startissa. Työnsimme auton käyntiin ja sitten korjaamolle, josta mies toi Tumpin takaisin kotiin ja lupasi auton olevan valmis kolmen tunnin kuluttua. Näin oli, ja startin korjaus onnistui.


Myrkyttäjiä

Pihassamme on näkynyt lastemme lisäksi jos jonkinnäköistä viipeltäjää käärmeistä juoksujalkaisiin ja skorpioniin sekä monenkokoisia ja -näköisiä muurahaisia. Vuokraemäntämme ehdotti kuukausittaista myrkytystä talossamme. Ensimmäisellä kerralla pihaan ajoi kuuden miehen porukka, jotka myrkyttivät myös pihapiirin, jatkossa riittää sisätilojen myrkyttäminen. Myrkky on todella vahvan hajuista, joten myrkyttäjän tulo tietää pikaista pakenemista pois kotoa, palata saa kuitenkin parin tunnin päästä. Tämän viikon myrkyttäjän jäljiltä keittiön oven alta paljastui juoksujalkaisten ”pesäkolo”, mittaa ötököillä oli n. 3- 7 cm (Lue lisää juoksujalkaisista suomeksi täältä) Daniel on varsin kiinnostunut kaikista ”muura-häkeistä” (niin hän kutsuu kaikkia ötököitä), juoksee jokaisen ötökän perässä ja haluaisi ottaa ne mieluiten syliinsä... Välillä äitinä pelottaa, mutta joka hetki en voi Danin askelia valvoa. Siispä luotan enkeli-vartioon ja koitan vain opettaa Dania, ettei saa koskea... (arvatkaa vaan, uskooko?! Ne kun on NIIIIN mielenkiintoisia)


Hedelmistään puu tunnetaan... jos tunnistetaan!

Pihassamme kasvaa useammanlaisia puita ja nyt yllätykseksemme lähes jokaisessa puussa on jonkunnäköisiä ”hedelmiä”. Etupihan puussa kasvaa tamarindeja ja takapihan puusta löytyy mangoja, muutamasta muusta puusta vielä suomeksi määrittelemättömiä  hedelmiä.  Lapset osallistuivat innolla erään puun hedelmien poimintaan ja koemaisteluun, vaikka kirpeitä olivatkin!

Ei kommentteja: