24.11.08

Seminaari Surinissa



Viime viikolla Surinissa järjestettiin kaksipäiväinen seminaari seurakuntien työntekijöille ja aktiivisille jäsenille. Opettajana oli Henry Madava, Ukrainassa pastorina toimiva zimbabwelainen mies ja seminaari oli osa hänen tulevaa suurtilaisuuttaan. Hän piti tämän vuoden maaliskuussa vastaavan tilaisuuden naapuriläänissä Buriramissa ja tapahtumat saivat jopa paikallisen television kiinnostumaan tapahtumista. Noiden tilaisuuksien seurauksena Buriramin seurakunnat ovat kasvaneet niin, että monilla on vaikeuksia saada ihmiset mahtumaan seurakunnan tiloihin.

Tulevan vuoden maaliskuussa järjestetään Surinissa vastaavanlainen tilaisuus, johon odotetaan jopa 30 000 kuulijaa iltaa kohden. Surinin läänin seurakunnat ovat jo kuukausien ajan valmistautuneet tähän ja kokoontuneet yhdessä rukoilemaan tilaisuuksien puolesta. Haluamme täällä nähdä samanlaisia tuloksia kuin naapurissa.

Pastori Henry painottaa erityisesti paikallisten seurakuntien roolia omassa toiminnassaan ja opetuksessaan, joten oli todella virkistävää kuunnella hänen opetustaan. Muutenkin pidin opetuksesta, joka käsitteli nimenomaan paikallisen seurakunnan vahvistamista, johtajuutta, vastuun jakamista ja työn suunnitelmallisuutta. Nämä samat aiheet ovat lähellä omaa sydäntäni ja sain itsekin paljon uutta hänen opetuksestaan.

Täytyy myöntää, että lähdin seminaariin hieman kriittisellä mielellä, sillä minulla oli valmiina mielikuva tällaisista "suurmiehistä" jotka järjestävät tilaisuuksia ympäri maailmaa. Ilokseni sain huomata olevani väärässä. Henry oli todella nöyrä puheissaan ja kasvotusten tavallinen "Matti Meikäläinen", aidosti kiinnostunut työstäni ja perheestäni.

Tästä johtuen odotan innolla maaliskuun tilaisuuksia!

Lisätietoja Henry Madavasta löytyy Kiovan Victory Churchin kotisivuilta

kirjoitti Tumppi

Ei kommentteja: