19.1.09

Bangkok

FGCT:N TALVIPÄIVILLÄ

Juhlakulkueen etummaisena kulkivat liput. Taustalla soi thaikielinen versio "Elian päivät"-laulusta.

Lippujen perässä seurasivat tamburiinit..

..sitten pastorit Raamattukoulun johtajan Pratumin (vas) ja puheenjohtajan Suraphongin johdolla.Pitkässä juhlakulkueessa asteltiin sisään kokoustilaan.

Tuttuun tapaan tammikuun alussa pidettiin helluntailiikkeemme, FGCT:n (Full Gospel Churches in Thailand eli täyden evankeliumin seurakunnat Thaimaassa) vuotuiset "talvipäivät" eli vuosikokous. Talvipäivät olivat nimensä mukaiset, sillä ilma on ollut koko Thaimaassa ennätyksellisen kylmää. Bangkokissakin ilma laski +15 asteen tuntumaan, ja villapaidoille oli tarvetta! Small talkin aihetta ei siis tarvinnut keksiä, vaan jutut alkoivat poikkeuksetta "ilmojen ihmettelemisellä"! :)

Kokousväkeä raamattukoululla

Tällä kertaa päivät pidettiin Bangkokissa raamattukoululla, ja paikalla oli yhteensä noin 200 thailaista pastoria sekä suomalaista lähettiä ympäri maata. Ohjelmassa oli mm. virallisia kokouksia, raamattutunteja sekä paneelikeskustelu, aiheena Hengellinen johtajuus.

Dr. Arto Hämäläinen pitämässä raamattutuntia tulkkinaan pastori Suraphong

Tämän vuotuisilla päivillä oli lisäksi kaksi erityistapausta. Ensinnäkin Fidasta paikalla oli lähetysjohtaja Arto Hämäläinen, ja päivien aikana allekirjoitettiin Fidan ja FGCT:n välinen kumppanuussopimus, samoin hyväksyttiin uusi helluntailiikkeen perustuslaki.


Tässä allekirjoitetaan Fidan ja FGCT:n välistä kumppanuussopimusta.

Kumppanien kädenpuristus! Pastori Suraphong ja Dr. Arto Hämäläinen


Myöskin eräänä viikon tärkeänä tapahtumana oli uuden hallituksen valinta tulevalle neljävuotiskaudelle. Perustuslakiin on kirjattu, että Thaimaa on jaettu 9 eri alueeseen, kheettiin, joista jokainen sai tänä vuonna valita oman edustajansa hallitukseen. Idän edustajaksi oli valittu työntekijäkokouksessa pastori Buriramista. Lisäksi paikalla ollut kokous valitsi vielä 4 thailaista, sekä kaksi lähettien edustajaa. Thailaisista valittiin Surinin pastori Kamfong, viime kauden puheenjohtaja Suraphong ChiangRaista, sekä pastorit Thawisap ja Vata. Lähettien edustajaksi valittiin Tumppi ja Milka Seidler. Kokous valitsi tulevan kauden puheenjohtajaksi Surinin pastori Kamfongin, ja Suraphongista tuli varapuheenjohtaja. Idän alue on nyt siten oikein mukavasti edustettuna hallituksessa. Saimme myös kuulla "mainintoja" siitä, kuinka Rattanaburin pienen pienestä seurakunnastakin voi päästä noin 10 000 uskovan helluntailiikkeen hallitukseen! :) Phat ja Käew olivat aivan ihmeissään Tuomon valinnasta - mutta kylläkin mielissään tietysti! :)

Uusi hallitus, yhteensä 15 jäsentä



THAISUKOLLA


Tuomo osallistui päiville ja kokouksiin Kirsin ollessa lasten kanssa naapuritontilla, eli ThaiSuKolla (Thaimaan suomalainen koulu). Siellä ohjelmassa oli mm. makkaranpaistoa nuotiolla, leikkiä muiden suomalaisten lasten ja koulun ihanien vahtikoirien kanssa, keittäjä-Oonin karjalanpiirakoiden ja korvapuustien ym. suomi-herkkujen maistelua... Majoituimme myös tuon viikon ThaiSuKolla. Perjantaina päivien päätyttyä ArtoHämäläinen tapasi koko lähettijoukon Suomi-koululla. Tapaaminen päättyi Oonin tekemään herkulliseen jauhelihakeittoon. :)

Hiilivalkealla asuntolanhoitaja-Jonin johdolla.
Joni näyttää mallia, miten nakki ja keppi kohtaavat..


Saga ja Dani sekä uskollinen ja aina iloinen leikkitoveri Mandi.

Dani ja Ville.
Ville on ThaiSuKon entisiä oppilaita, Dani kenties tulevia??

TAKAISIN ITÄÄN

Kotimatkalle lähdimme lauantai-aamupäivällä. Bangkokissa kävimme vielä kaupassa täydentämässä kuivatarvikevarastoamme tuotteilla, joita idästä ei löydä. Käew tuli taas mukanamme tänne Rattanaan. Phat jatkoi matkaansa päiviltä suoraan vuosilomalleen kotilääniinsä Phetsabuniin, kun sai kyydin sopivasti muiden työntekijöiden autossa.

Sunnuntaina pidimme kokouksen tuttuun tapaan. Käewn kanssa johdimme laulut, ja Tumppi opetti Apostolien tekojen ensimmäisen luvun pohjalta. Ensin kävimme luvun läpi lukien pätkiä yhdessä ja pysähdyimme miettimään jakeiden tarkoitusta, kuinka ymmärrämme ne. Sitten Tumppi vielä syvensi luvun tarkoitusta. Loppuun mietimme yhdessä elämämme päämäärää ja lupausta, että Jeesus tulisi takaisin, ja mihin uskovina eräänä päivänä "päädymme". Joukossa oli vasta pari kk uskossa olleita, ja otimme ilmestyskirjasta jakeita uskovan tulevaisuudesta taivaan kodissa. Paikalla oli myös ensimmäistä kertaa nuori poika Sin, joka oli tullut uskoon 1,5kk sitten Surinissa. Kun tuon srk:n pastori oli kuullut pojan olevan kotoisin Rattanasta, oli hän kehottanut tätä tulemaan tänne paikalliseen srk:aan. Sin oli oikein reippaan oloinen nuorimies, ja ilolla otimme hänet vastaan!!

Kokouksen ja riisinsyönnin jälkeen lähdimmekin ajamaan vielä Suriniin. Siellä pidettiin ensimmäiset lauluharjoitukset maaliskuisia Henry Madavan suurkokouksia varten, ja minut "huolittiin" mukaan laulamaan. Harjoituksia on edessä vielä ainakin neljät ennen kokouksia. Oikein mukava päästä laulamaan yhdessä thailaisten nuorten kanssa! Tumppi sai musiikkiväen kokoontumisen ajan haastella työasioista pastori Kamfongin kanssa Sagan ja Danin leikkiessä paikalla olevien lasten kanssa.. jokaiselle siis jotakin.

Tämä maanantai-päivä onkin kulunut vauhdikkaasti pyykkien ym kotihommien parissa... Niin se arki jälleen lähtee rullaamaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä meidän Teologi-Tumppi !