28.10.11

Tulvatilanne













Kuva: Bangkok Post

Tämä viikonloppu on jälleen kerran ennustettu tulvan kannalta vaikeimmaksi. Hallitus julisti vapaaksi 27.-31.10 ja on kehottanut mahdollisimman monia poistumaan Bangkokista. Merivesi on tänä aikana korkeimmillaan ja pohjoisesta tulevat tulvavedet ovat saapuneet Bangkokiin. On arveltu, että maanantain jälkeen veden pumppaaminen mereen nopeutuu, kun merivesi jälleen laskee.















Kuva: Abc News

Tänään vesi meitä lähellä olevassa isommassa kanavassa on noussut hiljalleen. Kanavan yläpäässä oleva sulku ilmeisesti vuotaa tai vettä valuu jostain ohi, sillä vesi tulvii kaduille. Käytännössä tilanne ei meillä kotona ole muuttunut, mutta on selvää, että nyt vesi on todella saapunut. Meidän läheisimmät kanavat nousevat hiljalleen, mutta vesi saa nousta vielä kymmeniä senttejä ennenkuin meidän kylälle on mitään uhkaa. Käytännössä veden pitää nousta reilusti yli metri nykyisestä, että meidän talo on vaarassa. Vaikeaksi tilanteen tekee se, että ei ole varmuutta milloin tiet ovat veden alla, ja poistuminen on mahdotonta. Olemme yhdessä opettajien kanssa tehneet evakuointisuunnitelman, jonka mukaan lähdemme kun vesi alkaa nousta viemäreistä, joten tilannetta seurataan.













Kuva: thaivisual.com


Olemme seuranneet tilannetta uutisista jo kolme viikkoa. Tällä hetkellä televisiossa on meneillään mielenkiintoinen keskusteluohjelma, jossa haastattelussa on islamin, kristinuskon ja buddhalaisuuden edustajat. Jokaisella on mahdollisuus puhua siitä kuinka ihmiset voivat lohduttaa itseään tänä vaikeana aikana. Evankeliumi tuli hienosti esille suorassa lähetyksessä.....

Ei kommentteja: