11.5.17

Kevätterveisiä

Helteiset terveiset ChiangRaista!

Elämme keskellä kuumaa kautta täällä Pohjois-Thaimaassa. Lämpötila on pysytellyt +38 asteen päällä jo reilun viikon, ja se alkaa tuntua olossa! Nyt odotamme ukkoskuuroja, joka hetkeksi helpottaisi tukalaa oloa, vaikkakin varsinaisen sadekauden alkua vasta odotellaan. Tänä vuonna kulotuksen ja metsäpalojen vuoksi pohjois-Thaimaahan keväisin laskeutuva savuverho saapui melkein kuukauden myöhemmin kuin viime vuonna. Se helpotti myös meidän perheessä, kun allergiset ja astmaiset lapset säästyivät monen kuukauden savunhengitykseltä. Myös silloin tällöin tulleet sateet helpottivat savutilannetta. Hallitus ja paikalliset lääninjohtajat määräsivät ehdottoman polttokiellon myös ChiangRain lääniin sakkojen uhalla, ja myös se auttoi tilannetta. Tosin heti kun polttokielto loppui, savupartikkelilukemat hyppäsivät välittömästi punaiselle, mikä on vaarallista elimistölle. Mutta joka tapauksessa olemme todella kiitollisia, että tilanne ei ollut tänä vuonna niin paha kuin vuosi sitten, infektiot olivat lyhytkestoisempia, ja pääosin selvittiin ennaltaehkäisevällä allergia- ja astmalääkitysten tehostamisella. Parhaiten paksun savuvaipan tajuaa lentokoneella ChiangRaihin saapuessa tai lähtiessä. Sininen taivas on viimeksi näkynyt joitakin kuukausia sitten, samoin kaupunkia ympäröivät vuoret ovat yhä piilossa. Sateiden pitäisi alkaa pian todenteolla, jolloin myös ilman pitäisi lopullisesti kirkastua savupartikkeleista.IndoChina-raamattukoulu on yhäkin kesälomalla. Oppilaat ovat palanneet koteihinsa, ja työntekijät pitävät vuosilomiaan vuorotellen, joten kampus on hiljainen. Ainoastaan ammattikoulun tytöt ovat jatkaneet opiskeluaan ja työharjoittelua. Tuomo on keskittynyt tulevan vuoden opintosuunnitelman tekoon, ottanut yhteyttä opettajiin jne. Muutoksia viime vuoteen tulee varsinkin tälle ensimmäiselle lukukaudelle, kun me itse olemme kesälomalla Suomessa. Opetusaikataulut yritetään tehdä mahdollisimman valmiiksi ennen lähtöä, jotta muiden ei tarvitse niihin kanssa enää vaivata päätään. Uusia oppilaita on huhujen mukaan tulossa mukavasti, mutta käytännössä tämä selviää vasta kun lukukausi alkaa.

Kirsi oli viime viikolla Fidan turvallisuusvastaavien koulutuksessa Bangkokissa. Sen lisäksi lapsityömateriaalien käännöstyö jatkuu, samoin suunnitelmat tulevan syksyn koulutuksista. Raamattukoulun kesäloman aikaan työt painottuvat pääosin toimistotöihin sekä lähiseurakunnissa vierailuihin.


Huhtikuussa olimme mukana pastori Suraphongin pojan häissä. 


Samaan aikaan pääsiäisen kanssa vietettiin thailaista uutta vuotta, Songkrania. Lasten koulussa järjestettiin juhla, jossa kunnioitettiin thailaisia perinteitä. Saga sai kunniatehtävän toimia juhlan toisena juontajana - hänen sujuvat englannin ja thai-kielen taitonsa ovat tällaisissa tehtävissä eduksi. 
Pääsiäisviikolla lapset olivat viikon pois koulusta, joten matkustimme Bangkokiin karkuun pohjoisen savua. Yövyimme thailais-italialais-amerikkalaisen ystäväperheemme luona ja vietimme aikaa yhdessä heidän kanssaan.

Löydätkö kuvasta Lidian? :)

Koko perhe odottaa jo innolla Suomeen pääsyä! Kuuman ja savuisen kevään jälkeen on ihana päästä hengittämään Suomen puhdasta ja raikasta ilmaa. Ihana nähdä rakkaita ja ystäviä pitkästä aikaa, edellisestä Suomilomasta tulee nyt kaksi vuotta. Lennämme Suomeen 11.6. kahdeksi kuukaudeksi. Tulokokouksemme järjestetään Tikkakoskella sunnuntaina 18.6. klo 11, ja sinne ovat kaikki tervetulleita!  Juhannuksena olemme tavattavissa Keuruulla koko konferenssiviikon ajan, joko Fidan teltassa Aasian pisteellä tai kentällä.


Rukous- ja kiitosaiheita:
    Olemme olleet pääosin terveinä
    Lasten koulu on sujunut hyvin
    Parantunut ilmanlaatu
    Tulevan lukuvuoden opetussuunnitelman teko
    Lapsityömateriaalien valmistelu
    Suomen kesäloma

Käytännön rukousaiheena on auton löytyminen Suomi-loman ajaksi! Mikäli tiedät jonkun, jolta voisimme saada auton loman ajaksi käyttöömme, otathan yhteyttä! :)


Siunaavin kevätterveisin,

-->
Kirsi, Tuomo, Saga, Daniel ja Lidia

Ei kommentteja: