28.12.05

Mennyttä ja tulevaa

Joulu ja uudenvuodenlupauksia
Ensimmäiseksi haluamme kiittää niistä monista muistamisista, joita saimme jouluksi! Kaikki kortit, lahjat ja muut viestit tuntuivat todella hyvältä. Kävi mielessä sekin ajatus, että olemmeko ihan kaiken tuon ansainneet (emme siis ole, mutta kiitos kaikille teille, jotka muistitte).

 Useiden eri joulujuhlien ja pikkujoulujen jälkeen vietimme rauhallista kotijoulua. Kirsi teki jouluaattona perinteisiä jouluherkkuja aamusta lähes iltaan. Jouluaterialla oli peruna-, porkkana- ja makaronilaatikkoa. Löysimme myös jotakin kinkun tapaista, mutta se ei tainnut vastata aitoa (sivusta seuraajan arvio). Kahvin yhteydessä oli nautittavaksi Sagan leipomia pipareita ja joulutorttuja (maistuivat aidolle, asiantuntija arvio). Lahjoja avattiin tarkassa järjestyksessä. Ensin postissa tulleet, sitten Virven mukana tulleet ja viimeiseksi itse ostetut.

Joulupäivän vietimme kotioloissa rennosti lepäillen. Lapset tutustuivat uusiin leluihinsa ja muut taisivat ladata paristojaan.

Uudenvuoden taidamme juhlia myös perinteisesti eli viimeistään kymmeneltä nukkumaan (mikäli on kiinni allekirjoittaneesta). Voi toki olla, että muitakin mielipiteitä ilmaantuu…

Uudenvuoden tuloa ajatellessa, mietiskelin niitä lupauksia, joita perinteisesti on tehty. Jotkut suhtautuvat lupauksiin enemmän tosissaan kuin toiset. Luulisin, että ajatus paremmasta tulevasta vuodesta on jokseenkin yleismaailmallinen. Thailaisten Loy Krathong (lue aiempi teksti) kuvastaa puhtaalta pöydältä aloittamista jne….

Mikä voisi olla minun lupaukseni tänä vuonna?? Erilaisena, kristittynä, ulkomaalaisena??? Mieleeni tuli Jeesuksen sanat suurimmasta käskystä:

"Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;  ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi.' Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.' Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."  (Mark. 12:29-31)

Ehkä voisin tulevana vuonna pyrkiä enemmän toteuttamaan näitä käskyjä. Haluaisin rakastaa Jumalaa enemmän. Haluaisin oppia tuntemaan Häntä enemmän jokapäiväisessä elämässä. Thailaiset harjoittavat omia rituaalejaan päivittäin pelkonsa vuoksi. Ehkä minä voisin antaa enemmän aikaani Jumalalle rakkaudesta Häneen.

Ehkä voisin myös rakastaa lähimmäistäni enemmän. Ehkä voisin osoittaa rakkauttani enemmän kaikkein lähimmilleni ja sitä kautta levittää myös rakkautta niille, jotka ovat Raamatun sanan kautta lähimmäisiäni.

Entäpä vielä?? Jeesuksen sanoissa on vielä yksi tärkeä seikka: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.'. Toisinaan unohdamme rakastaa itseämme. Ehkä voisin tulevana vuonna olla itselleni  armollisempi ja anteeksiantavampi. Jokainen meistä on Jumalan kuvaksi luotu ja siksi rakastettava.

 Rakasta Herraa sinun Jumalaasi ja Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.

 Hyvää alkavaa vuotta kaikille!


Tumppi ja perhe

Ei kommentteja: