7.8.06

Aurinkoa ja perhekuulumisia

Uusi viikko on alkanut, ja varoitetusta hirmumyrskystä ei vielä ole näkynyt merkkiäkään. Aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta, ja vettä ei ole satanut pian viikkoon??

Loppuviikosta vuorostaan Saga oli kuumeessa pari päivää, lauantaina oli jo parempi. Eilen aamulla Tumpilla alkoi kova päänsärky, jota on jatkunut vielä tänäänkin. Sairastelut tahtovat viedä voimia, koska emme ehdi missään välissä oikein toipua edellisistä ja väsymyskierre jatkuu. Nyt tosin kiitosaihe on, että Dani on viimeviikkoisten sairastelujen jälkeen alkanut vihdoin nukkua öitään heräämättä - ja saattaa nukkua jopa seitsemään!! (Koko tähänastisen elämänsä Dani on ollut yöheräilijä, usein montakin kertaa yössä herännyt itkemään, ja koko elämänsä aikana nukkunut vain muutaman yön heräämättä.. ) Olisiko poika lie kasvamassa isommaksi? :)  Tosin vauhti päivällä ei ole hiljentynyt yhtään, päinvastoin ehkä lisääntynyt?!? "Ihmisten ilmoilla" liikkuminen vaatii ponnistuksia koko porukalta, että selviämme ehjin nahoin ja särkemättä mitään..  
- Sanokaa vain, että pojat on poikia, niin ne muutkin sanoo 

Saga on ihana prinsessa, joka ilostuttaa meitä tarinoillaan ja hymyllään joka päivä. Tosin kyllä neljävuotias osaa välillä sanoa vastaankin, varsinkin isälleen... Sagan thaikielen taito on kohonnut hurjasti, ja Saga saa monesti peräänsä ihmetteleviä katseita, kun puhuu thaita. Alkumetreiltämme asti meitä on ollut auttamassa arjen askareissa ja lasten hoidossa thailainen nainen, Phai nimeltään. Reilu kuukausi sitten hän muutti elämäntilanteistaan johtuen 10 vuotiaan tyttönsä Oomin kanssa meille asumaan. Yhdessäolo on sujunut hyvin, ja kieltä ja kulttuuria sisäänajetaan meille ikäänkuin huomaamatta  Koska Saga ja Oom leikkivät kaikki illat ja viikonloput yhdessä, on Sagan kieliaito edennyt hujauksessa. Dani edelleen höpöttää pääosin suomea, välissä sanoja thaiksi ja englanniksi. Varsinainen sillisalaatti on meidän tämänhetkinen kielitaitomme 

Ei kommentteja: