2.10.06

Rukouspäiviä, koulunvaihtoa ja flunssaa

Viimeviikolla Tumppi oli Bangkokissa suomalaisten lähettien rukouspäivillä. Paikalla olivat lähes kaikki Thaimaan Fida-lähetit. Kirsi oli lasten kanssa kotona Chiang Maissa. Päivät olivat olleet oikein hyvät ja virvoittavat. Ohjelmaa oli aamusta iltaruokaan asti, ja loppuaika menikin muiden lähettien kanssa jutustellessa ja kokemuksia kysellessä. Väliviikko oli myös odotettu hengähdystauko opiskelujen keskellä, vaikka lomasta ei voinutkaan puhua kummassakaan päässä...

Lapset olivat viimeistä viikkoa vanhassa koulussa Little Starsissa. Perjantaina oli viimeinen haikea päivä vanhojen rakkaiden opettajien ja ystävien joukossa. Tosin Saga ja Daniel eivät juuri haikeilta vaikuttaneet: kova into päästä uuteen kouluun!

Tänään maanantaina Daniel jo lähti uuteen, kokonaan thai-kieliseen kouluun, joka sijaitsee aivan uuden kotimme lähellä. Iloisena poika meni uusien opettajien kanssa sisälle, eikä taakseen katsonut... Sillä miehellä ei ole paljoa sopeutumisongelmia!! Saga on tämän viikon lomalla (siis kotona).

Tumppi toi tuliaisina Bangkokista kuumetaudin, nyt on kuumeessa jo viidettä päivää. Muita oireita ei juurikaan ole, kurkku vain oli kipeä ja ärhäkän punainen pari päivää. Nyt koittaa levätä ja nukkua tautia pois. Kovasti toivomme ja rukoilemme, ettei tuo tauti tarttuisi lapsiin: Tumpillakin kun kuume ollut 39:ssä asteessa ja ensi viikolla meidän on mentävä koko porukalla viisuminhakureissulle Bangkokiin. Matkoihin jo menee autolla 2 päivää (n. 10 tunnin ajo suuntaansa) ja samoin perillä pari päivää asioiden hoitoon. Saga aloittaa koulun sitten lokakuun puolessa välissä ja lokakuun 17.päivä alkaa täällä Chiang Maissa lähetyksen 60-vuotisjuhla tiistaista perjantaihin.

Juhlaviikon jälkeen alammekin tehdä muuttoa, sillä talon omistaja lupasi meille talon avaimet jo lokakuussa, kunhan remontti valmistuu. Kävimme kurkistamassa tilannetta perjantaina, ja kaikki on muuten valmista, ainoastaan verhot ja omistajan lupaamat kalusteet puuttuvat. Onneksi muuttomatka ei ole pitkä, ja sitä voi tehdä pikkuhiljaa omalla autolla. Opettajalta saamme lainaan pick-upin, jolla sitten lopuksi viemme isommat tavarat, eli lasten sängyt, kirjoituspöydät, ruokapöydän ja pari kaappia, sekä jääkaapin ja pesukoneen. Muita kalusteitahan meillä ei itsellämme vielä olekaan. Uuteen kotiin pitäisi saada hankittua pari keittiön kaappia astioiden säilytykseen, vedensuodatin sekä joitakin kattotuulettimia. Muut kalusteet tulee vuokranantajalta.

Oikein hyvää lokakuun alkua kaikille!

Kirpeitä ja kuulaita syysilmoja ihan pikkuisen kaipaillen
-kirsi-

Ei kommentteja: