21.10.07

Bangkokissa


Viime viikon, lauantaista lauantaihin, vietimme reissussa. Lauantaiaamuna lähdimme ajamaan kohti Bangkokia. Dani oli vielä vähän kuumeinen ja yski kovasti, ja Saga sai myös flunssan vaivoikseen. Sunnuntain palauduimme edellisen päivän matkasta, ja Tumppi ja Saga olivat mukana raamattukoululla aamukokouksessa, Dani oli sen verran kovassa yskässä, joten minä jäin Danin kanssa kotiin. Saga olikin saanut heti thailaisia kavereita, ja meni muiden mukana pyhäkouluun.

Maanantaina heti aamusta hyppäsimme taksiin ja suuntasimme kohti keskustaa. Ruuhka ei ollut ollenkaan paha, joten tunnissa selvisimme immigrationiin. Olimme pari tuntia virastossa odottelemassa viisumiasian hoitumista, ja kaikki menikin oikein hyvin. Siitä jatkoimme läheiseen ostoskeskukseen lounaalle ja sitten iltapäiväksi palasimme majapaikkaamme. Takaisin tullessa taksimatka oli "Möykkyinen", kuski ajoi ruuhkassa mutkitellen ja epätasaisesti, ja sai aikaan sen, että minä ja Dani olimme huonovointisia takapenkillä. Muutama kilometri ennen perille pääsyä Dani oksenti - muovipussin ohi syliinsä tietysti--- onneksi olimme jo suht' lähellä, eikä taksin penkkikään likaantunut, kun kaikki oli danin sylissä ja minun käsillä... yäk.



Keskiviikkona ajelimme toiselle puolelle kaupunkia Safari World - eläinpuistoon.


Kiersimme ensin omalla autolla "villieläinten" keskellä. Sitten suunnistimme puiston puolelle, jossa näimme hienon delfiininäytöksen, sekä monenlaisia eläimia ja lintuja. Päivä oli oikein mukava, kun Bangkokin ilmakin oli omituisen viileä ja pilvinen :)



Perjantaina pääsimme suomikoulun (ThaiSuKo) väen mukana retkelle keskustan Siam Paragon ostoskeskukseen, jonka alakerrassa on hieno Ocean World - siellä pääsimme tutustumaan vedenalaiseen maailmaan. Paikassa oli monenlaisia ja -muotoisia akvaarioita ja mereneläviä. Pääsimme näkemään läheltä haiden syöttämistä ja iloisen kirjavia kaloja, meritähtiä ja meduusoita. Suuressa akvaariossa vieressä leijuva valtava rausku oli vaikuttava näky pitkinen piikkipyrstöineen...



Perjantai-ilta huipentui thaisukon leirikoulun iltanuotiolle lauluineen ja makkaranpaistoineen. Suomen kesäleirin iltanuotiot tulivat mieleen - täällä vain laulua säesti sammakoiden kurnutus ja pehmeän lämmin ja kostea ilma... Perjantai-päivä ja ilta thaisukolaisten kanssa olivat viikon ehdoton huippu!




Lauantaiaamuna
sitten pakkasimme jälleen tavarat autoomme ja aloitimme matkan kohti pohjoista. Reilun 9 tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme jälleen kotiin. Ja huomenna on sitten jälleen paluu arkeen ja kielitunneille!

3 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Olipas teillä kiva matka! Jaksamista kielen kiemuroihin,vaikka taidattekin jo puhua aika tavalla. Hieno juttu!

Niina kirjoitti...

Hei, ollaan yhteyksissä, kun päästään sinne asti. Meillä on hieman menoja, mutta olisi tosi kivaa tulla myös käymään teillä!!!!

Kirsi kirjoitti...

Hei Kirsi,
Vielä kerran kiitos oppaana olosta ja upeasta aamupäivästä Chiang Maissa. Vasta sunnuntaina selvisin kotiin, viime viikko meni kumppanuusseminaarissa Keniassa. Mun näkökulmasta pärjäät kielen puolesta jo hienosti :) Onnea vielä tenttiin! Siukkiksin kaimasi Kirsi Tansaniasta