20.3.06

Parturikäyntejä

Tumpin parturointipäivä

Parturissa käynti on osoittautunut toisinaan seikkailuksi. Tänään oli taas se päivä, jolloin tuo ikävä velvollisuuus oli suoritettava. Hiukset tuntuvat kasvavan täällä totuttua nopeammin ja partureiden taso vaihtelee huimasti. Ajattelin käväistä kotiamme lähimmässä parturissa, jotta pääsisin vähimmällä vaivalla... Paikalla ei ollut ketään, joten jatkoin noin 300m seuraavaan. Siellä taas oli jonoa (yksi ihminen), joten jatkoin seuraavaan, taas 300 metriä. Kysyin naiselta kohteliaasti, josko hän voisi leikata hiukseni. Hän ohjasi minut 20 metriä eteenpäin paikkaan, jossa on miesparturi. Sanottakoon tässä välissä, että monessa liikeessä naiset leikkaavat naisten hiukset ja miehet miesten ja näissä yhden ihmisen partureissa näemmä pitää hakeutua miesten parturiin.

Noh!! Parturi oli keski-ikäinen leveästi hymyilevä mies, joka ryhtyi innokaasti hommiin. Saimme selvitettyä, että sivulta lyhyeksi ja päälle jätetään vähän enemmän. (nämä sanat olisi siis kannattanut opetella jo ennen Danin parturireissua.. nyt vahingosta viisastuneena) Operaation aikana (kuten joskus aiemminkin) tuli mieleen, että tähän istuminen oli virheliike... Setä ajeli kovin rennon oloisesti koneella ihan vaan vapaalla kädellä. Olisin paljon mielummin ollut jonkun naisparturin kynsissä, ehkä hienotunteisempi käsittely olisi antanut turvallisuuden tuntua vaikka lopputulos olisikin ollut sama. Ajattelin, että turvallisin valinta on maksaa itsensä ulos ja käydä kotona kysäisemässä kotikriitikon mielipidettä ja jatkaa johonkin "kunnon parturiin" viimeistelemään homma.

Kävi kuitenkin niin, että "menettelee/ihan ok" sai kaksi ääntä (vaimon ja lastenhoitaja), joten tyydyin siihen tuomioon. Ensikerralla ehkä valitsen toisen liikkeen, mutta toisaalta lasku operaatiosta oli kokonaista 40 bathia eli tarkalleen ottaen 0.85 euroa. Milloinkas sinä olet viimeksi käynyt parturissa alle eurolla?

Ei kommentteja: