26.2.07

KUUMAA JA KULTTUURIA

Fida-päivistä lupailin kirjoitella jotain jo ajat sitten, mutta niin tämä aika vaan kuluu, eikä mitään juttua näy missään. Yhäkään nämä sivut eivät näköjään päivity ihan itsekseen, kumma kyllä.

FIDA-PÄIVÄT
Niin, Fida-päivillä Khao Yailla oli vierailevina puhujina Fidasta Rauno ja Anna-Liisa Mikkonen. Päivillä oli reilusti osanottajia useista eri maista. Kahtena iltana Kirsi oli vastuussa musiikista, ensin keskiviikkoiltana, kun Kiviset, Lehtimäet ja Pietilä (kts. kotisivulista ) olivat vastuussa. Silloin soittoavuksi yllättäen tuli mukaan BangkokBandiläisiä, ja suht hyvinhän siitä selvittiin, vaikkei oltukaan ennen soitettu yhdessä. Torstaina Kirsi avusti erään toisen maan tiimiä säestämällä ja vähän laulelemalla, päävastuun ollessa kuitenkin muilla.
Päivät kestivät siis ma-pe, ja perjantaina lounaan jälkeen lähdimme ajamaan takaisin kohti kotia. Hattua pitää meidän eläväisille lapsillemme nostaa, kun niinkin hyvin pärjäävät pitkillä matkoilla. Tuon matkan aikana molemmat ehtivät ottaa pienet päiväunet ja nukahtaa yöunille autoon.. Kotona olimme puoli yhdentoista jälkeen illalla.

PIKAKÄYNTI RAM-sairaalassa
Lauantaina lähdimme sitten heti aamusta käymään sairaalan poliklinikalla poistattamassa Danin tikit. Siinä ei kauaa nenä tuhissut, kun tikit lähtivät. Haava oli parantunut oikein siistiksi joten jo iltapäivällä suunnistimme uima-altaalle. Sunnuntaina sitten lasten touhutessa leikeissään Daniel päätti syystä tai toisesta viskata siskoaan puisella Brio-rautatien palalla, joka teki reiän Sagalle nenänvarteen silmien väliin... Haava oli onneksi siisti ja niin pieni, että perhosteipillä äiti sai haavan siististi umpeen.. Mutta ei yhtä päivää, ettei jotain pientä haaveria lapsille tapahdu.. Samoin eilen Daniel ajoi pienenpienessä pihassamme polkupyörällä, etupyörä stoppasi porttiin ja poika kaaressa ohjaustangon yli leuka edellä sementtiin.. Pienillä ruhjeilla taasen selvittiin. Monesti Danielia suihkuttaessa olen kyllä miettinyt, että montako mustelmaa pienen ihmisen vartaloon voi oikein mahtua...??? Monta, on vastaus.

HARMAITA HIUKSIA JA LÄMPÖÄ
Thai-kielen opiskelu saa hiukset harmaantumaan, se on tullut jo monesti todettua. Tämä trendi tuntuu yhä jatkuvan. Tällä viikolla myöskin ilmat alkoivat yllättäen lämmetä. Lähdimme lauantaina aamupäivällä käymään eläintarhassa lasten kanssa, ja ihmettelimme, kun koko porukalta oli ikäänkuin veto pois. Kotona huomasimme mittarin näyttävän varjossa +35 astetta.. Syy vetämättömään oloon löytyi siis pian. Nyt sitten on alkanut matka kohti kuumaa aikaa. Villasukat on pakattu odottamaan ensi talvea ja untuvapeitostakin luovuimme vihdoin viime yönä. Onneksi lähistöllä on uima-allas, jossa voimme välillä käydä viilentämässä hieman lasten tunteita!

Ja tosiaan, viime viikolla pidimme lasten kanssa helmikuisen suomi-kulttuuripäivän: Leivoin laskiaispullia ja runebergin torttuja samana päivänä. Danielille on turha yrittää edes selittää, mitä pulkalla lasku tarkoittaa, Sagalla on jotain mielikuvia lumesta ja talvesta. Anyway, Danille maistui kermavaahto ja hillo, Sagalle ihan kokonaiset leivokset, oli nimi mikä tahansa!

Ei kommentteja: